Реклама

Відомо, чи справді сканер відбитка пальця у телефоні безпечний

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Якщо у Вас на телефоні, планшеті чи ноутбуці є доступ до входу за допомогою сканера відбитку пальця чи пароля, то віддавайте перевагу другому. Нехай Ви будете затрачати на це трохи більше часу, але Ваша особиста інформація буде більш захищена від сторонніх очей.

Код чи пароль треба прописати цифрами і буквами, і знаками – він має бути складним для того, щоб ніхто не зміг його підібрати. Якщо повторно вводять неправильний пароль кілька разів, то пристрій просто блокується.

Отримати ж доступ до Вашого гаджету за допомогою відбитка пальця є досить просто.

Цікаво: Названо неочікувані функції сканера відбитків пальців на смартфоні.

Звичайно ж, Ви можете запитати – для чого комусь так заморочуватися, щоб добратися до моєї особистої інформації. Бажаючих скористатися цим може бути багато. Адже в сучасних гаджетах зберігається інформація про наші банківські картки, рахунки в банках тощо. Я вже не кажу про фото особистого характеру – Ви теж, мабуть, не бажаєте, щоб деякий Ваш контент був доступний для широкого перегляду. Тому краще все-таки себе застрахувати від шахраїв, злодіїв, або просто недоброзичливих людей.

Як можна отримати доступ до мого гаджету за допомогою відбитку пальців?

Технологія насправді не дуже складна. І скористатися нею точно можуть зацікавлені особи. Суть її така ж сама, як і при FaceID.
Знайти Ваш відбиток пальців на поверхнях просто. Особливо у Вашому помешканні, або офісі, де Ви працюєте. Зловмисник просто вимикає світло і за допомогою УФ-ліхтарика знаходить необхідні відбитки Ваших пальців.

Потім він їх знімає з поверхні, використовуючи скотч, або, зробивши фото відбитку, підсвічене УФ-ліхтариком.

Цікаво: Відомо, як можна удосконалити систему зчитування відбитку пальця в смартфоні.

Наступний крок – фотошоп. Там фото обробляється, забираються лишні елементи, і ось уже Ваш очищений відбиток у руках будь-кого.

Тепер залишається зробити гравірування відбитку і використовувати його в своїх цілях. Для цього треба придбати спеціальний ацетатний папір та знайти лазерне гравіювання. По цьому принципу молодята роблять відбитки пальців на обручках. Різниця лише в матеріалі, на який він буде нанесений. Усе – результат на руках – об’ємна копія відбитку пальця власника гаджету готова. І хто для яких власних цілей це захоче використати, приходиться тільки гадати.

Можливо, для читачів цієї статті така технологія здасться складною та нудною. Але, якщо у людини є відповідні мотиви, то ціль оправдовує засоби. Ще не так заморочувалися, коли бачили в цьому резон.
Тому радимо Вам ще раз – щоб розблоковувати свій особистий пристрій – використовуйте для цього складний пароль.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Аналітики прогнозують зниження ціни на оперативну пам’ять на 13-18% в IV кварталі 2022 року

Як заявляють в ТrendForce, внаслідок інфляції знизився попит на оперативну пам'ять та зникли його сезонні коливання. В ІІІ кварталі...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -