Home Новини сучасних технологій Відомо, як і де підчепити шкідливе програмне забезпечення

Відомо, як і де підчепити шкідливе програмне забезпечення

0

Сьогодні розповім про те, як заразити свій ПК шкідливим ПЗ, якщо вам набридло буденне користування і ви шукаєте пригод.

Колись кожен користувач комп’ютера був для нього майстром-ремонтником. Вмів вирішувати проблеми у роботі цікавим способом. Наприклад, якщо прилад не запускається, потрібно відкрити корпус, вийняти і відполірувати карти розширення гумкою простого олівця. Або у пригоді ставала папка CONFIG.SYS. Там можна було експериментувати з налаштуваннями.

Сучасні ПК занадто захищені від таких проблем. Але якщо ви прагнете стати частиною захоплюючого світу боротьби з шкідливими програмами, доведеться добряче постаратись. Для таких авантюристів маю ідеї.

Цікаво: Через Google Play поширюється небезпечний вірус, який викрадає кошти з банківських карт українців.

Оберіть пристрій правильно

Для боротьби з шкідливим ПЗ явно не підійдуть продукти macOS. Краще обирати найстаріший Windows. Якщо знайдете Windows95 – це буде ідеально, адже уже більше 20 років до неї не випускається підтримка і у хакерів було повно часу, щоб її використовувати.

Замість Windows можете обрати Android. Буває, що виробники не часто випускають оновлення, відповідно ПЗ не надійно захищене. Для місії зараження чудово підійде старий Android, який припадав пилом далеко в шухляді.

Не вмикайте захист від шкідливих програм

Якщо ви хочете підхопити шкідливі програми, то ясно, що не потрібно вмикати захист від них. Але вимкнення антивірусу тут не допоможе. Тому, що компанія Microsoft примусово вмикає Microsoft Defender, якщо Windows 10/11 виявляє, що ваш пристрій не захищений. Навіть якщо ви спробуєте в налаштуваннях вимкнути його,він продовжить виконувати свої функції.

Краще в цьому випадку скористатись антивірусом, який має низький бал. У ньому можна вимкнути сканування та захист в реальному часі. Але найкращим варіантом буде стара не захищена версія Windows.

Цікаво: Відомо, як швидко перевірити свій смартфон на наявність найпоширеніших вірусів.

Вимкніть розширення веб-переглядача

Браузер часто радить вам завантажувати файл чи ні, застерігає переходити на сайт та багато іншого. Це завадить вам заразити себе шкідливим ПЗ.
Для того, щоб більше не отримувати застережливих сповіщень від Chrome, зайдіть до Налаштувань / Безпека та конфіденційність / Безпека. Оберіть «Без захисту» для «Безпечного перегляду». Також вимкніть безпечні з’єднання та захищений DNS.

Користувачі Edge повинні зайти до Налаштування / Конфіденційність, пошук і послуги / Безпека та вимкнути Defender SmartScreen.
У Firefox зайдіть до Параметри / Конфіденційність та безпека / Блокувати небезпечний та оманливий вміст та прибрати позначку біля нього.
В Internet Explorer потрібно зайти до Інструментів, натиснувши Alt+T та вимкнути SmartScreen Defender Windows.

Після цього подорожуйте просторами інтернету, заходьте на підозрілі сайти та переглядайте посилання та відео. Заражаючи себе шкідливим ПЗ, ми випробовуємо на міцність безпеку ПК. Є навіть сайти, які розміщують списки шкідливих програм.

Переходьте за всіма посиланнями

Почніть шукати в обліковому записі. Відкривайте всі підозрілі листи та спами та переходьте за посиланнями в них. Виконуйте всі дії, які пропонує програма. Не пропускайте реклам, вони також часто заражені.
Вам може підвернутись антивірус, який запропонує видалити шкідливі програми за певну суму. Це трохи дивно, адже ви вимкнули захист. Але це може бути обман. Програма просканує ваш ПК на наявність шкідливого ПЗ, але не видалить їх, а навпаки нагородить вас ще чимось цікавим.

Отримайте шкідливе ПЗ з USB- носіїв

Для зараження не нехтуйте флешками, дисками та іншими USB- накопичувачами. Підключайте до свого ПК всі можливі носії вірусів і шкідливих програм. Вони дуже хитрі і можуть одразу не показати себе, адже навчились обманювати комп’ютер.

Цікаво: Названо найкращий безкоштовний антивірус для Windows в 2021 році.

Емоції від шкідливих програм

Любителі пригод оцінять хвилюючі повідомлення про те, що вас розшукує ФБР або зустріч з вірусом Petya. Коли шкідливе ПЗ потрапляє на ваш ПК, воно починає зашифровувати ваші документи, а потім показує вам записку з пропозицією викупу. Може також зняти кошти з вашого рахунку. Все це дійство супроводжується миганням та чорно-білим зображенням черепа на екрані. Все, як у кіно.

Якщо ви не любитель гарячих відчуттів і віддаєте перевагу користуванню ПК без сторонніх вторгнень, маю пораду і для вас. Використовуйте всі вищезгадані поради навпаки.

Також нещодавно ми обговорювали тему брандмауер проти антивірусу: в чому різниця і чи потрібні вам обидва?.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version