Home Новини сучасних технологій Відомо, як ігри розвивають інтелект дитини

Відомо, як ігри розвивають інтелект дитини

0

Як тільки в світ почали виходити різні комп’ютерні ігри, так відразу діти почали в них активно грати. На фоні цього з’явилось багато думок про шкоду такого виду розваг. Звісно, якщо сидіти перед комп’ютером або смартфоном сутками, то користі як мінімум для очей не буде багато, але от на рахунок розвитку самої дитини та її інтелекту можна посперечатись. Нещодавно, європейські вчені вирішили трохи дослідити це питання і ось які висновки вони зробили.

Для самого експерименту задіяли близько 5000 різних дітей і спостерігали за ними протягом двох років. Для цього було створено 5 завдань, які оцінювали здатність дитини вчитись, логічне мислення, візуальну інтерпретацію та гнучкість мислення.

Цікаво: Перераховано найочікуваніші ігри 2022 року для смартфонів та ПК

Цікавими були висновки вчених. Як виявилось, смартфони та комп'ютери здатні задіювати нас у самих різних задачах. Тобто людина під час роботи за пристроями дійсно продуктивна, а не навпаки. Особливо це було помітно під час аналізу гри в відеоігри.

Що стосується дітей із дослідження, то було виявлено, що ті діти, які актично грали у різного роду ігри, вже починаючи із двох років стали більше інтелектуально розвинені, ніж ті, кого ігри не дуже цікавлять.

Отож, не потрібно цілими днями сидіти в телефоні чи комп'ютері, але і забороняти повністю також не можна. Кожна якась гра чи дія добре впливає на розвиток дитини та підвищує її інтелект.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version