Реклама

Відомо, як перевірити отриманий файл на загрозу Вашому комп’ютеру

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

У цій статті ми хочемо поговорити про те, як перевіряти отримані на електронну пошту файли на наявність вірусів чи іншої загрози Вашому комп’ютеру.

Якщо у своїй роботі, чи спілкуванні з іншими людьми, Ви використовуєте емейл, то багато хто з Вас бачив таке попередження програми. Перед відкриттям отриманого у листі файлу, програма Вас сповіщує про те, що він неперевірений і може містити шкідливі програми. Дехто на це попередження не звертає ніякої уваги. Але ми б не радили Вам його ігнорувати. Це не тільки означає, що файл може натягнути в комп’ютер віруси, але і відкриває шляхи хакерам для злому. В наш час це не є рідкістю.

Цікаво: Названо 4 найкращих безкоштовних антивіруси для Android – смартфонів в 2021 році.

Щоб подібного не сталося, перевіряйте усі отримані сторонні файли на наявність пошкоджень за допомогою спеціальних програм. Ось два способи перевірки. Після благополучного проходження них, Ви можете сміливо відкривати отриманий файл, не переживаючи за безпеку Вашого комп’ютера.

Спосіб перший – перевірити наявність шкідливих програм за допомогою антивірусної програми, встановленої на Вашому комп’ютері.

Для цього спочатку збережіть файл будь-де – або на диску комп’ютера, або на робочому столі, не відкриваючи його. Потім, за допомогою правої клавіші миші, відкрийте меню і оберіть у ньому «Сканувати за допомогою …». Якщо Ваша антивірусна програма не виявить вірусів у файлі, то переходимо до другого методу перевірки.

Спосіб другий – перевірка за допомогою безкоштовного онлайн-сервісу VirusTotal. Ця програма також аналізує підозрілі файли на наявність усіх видів шкідливих програм, які перевіряються антивірусами. Сканер Virus Total у своїй роботі використовує більше 70 існуючих антивірусних технологій.

Цікаво: Названо способи, якими віруси потрапляють на смартфони.

Щоб просканувати в онлайн-програмі Ваш файл, робите наступні кроки. Спочатку шукаєте сервіс через пошукову систему Google чи іншу. Потім, зайшовши на сайт, натискаєте клавішу на екрані «Перейти до онлайн-перевірки». Далі програма запропонує Вам обрати файл. Натискаєте на цю клавішу та обираєте збережений файл. Після цього програма просканує документ усіма можливими способами і видасть Вам результат після кожного з них.

Далі можете відкривати збережений файл та користуватися ним без пересторог.

Ми радимо Вам піддавати такій перевірці усі отримані файли, навіть якщо Ви довіряєте відправнику. Адже людина може бути безпечною і відправить Вам заражений файл, навіть не знаючи про це.

Також нещодавно було названо сервіси, які роблять серфінг по інтернету зручним та безпечним.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Яку мишу до комп’ютера краще купити: безпровідну чи звичайну?

Якщо людина вирішила купити мишу до комп'ютера і вона не потрібна для особливих задач, то зазвичай вибір зупиняється на...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -