Home Новини сучасних технологій Відомо, як правильно вибрати смартфон з двома SIM-картами

Відомо, як правильно вибрати смартфон з двома SIM-картами

0

Ваш старий смартфон вже не так добре виконує функції, або ж його зовнішній вигляд вас не влаштовує, або навіть ви просто вирішили купити собі новий і сучасний смартфон. Крім того, що необхідно вибрати який смартфон, варто подумати й про те, чи буде він підтримувати 2 SIM-карти, чи одну. На нашу думку, якщо є можливість придбати такий смартфон, то це буде вигідна покупка. Перевагою двох SIM-карт можна назвати те, що можна розділити своє особисте життя від робочого і використовувати для них різні номери. Так ось, зараз ми розповімо, як правильно вибрати смартфон з двома SIM-картами.

На ринку доступні смартфони з двома технологіями для SIM-карт, а саме DSDS та DSDA. Відмінності між ними є і вони впливають на вартість вашого майбутнього смартфона.

Технологія Dual SIM Dual Standby (DSDS) підтримує активними дві SIM-карти одночасно, але тільки до тих пір, поки на одну з них не зателефонують. Тобто, якщо по одній SIM-карті розмовляють, то інша знаходить неактивна і додзвонитися на неї не вийде. Звісно цю проблему можна вирішити налаштуванням переадресації. Знову ж таки, така функція доступна далеко не на всіх пристроях і не всі оператори пропонуються такі послуги. Важливо попередньо уточнити всю необхідну інформацію в оператора та дізнатися точні характеристики вибраного смартфона.

Також особливістю (або недоліком) DSDS можна назвати роботу SIM – карт з різними стандартами зв’язку. Такі обмеження були введені через те, що 2 SIM-карти використовують один радіомодуль і таким чином на нього зменшують навантаження.

Тепер стосовно технології Dual SIM Dual Active (DSDA). Як видно з самої назви, смартфони з такою технологією підтримують дві SIM – карти активними. В даному випадку обмежень нема через те, що в смартфоні використовуються два радіомодуля. Це однозначно перевага смартфонів з такою технологією, над смартфонами з DSDS. Головним недоліком тут можна назвати те, що такі смартфони зазвичай дорожчі та мають меншу автономність роботи .

Також на ринку представлено багато смартфонів з комбінованими слотами, де один слот використовується безпосередньо для SIM-карти, а інший на вибір — або SIM-карта або флеш-пам’ять. В даному випадку, вам самим прийдеться вибирати чим жертвувати — SIM-картою або флешкою.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version