Головна Новини сучасних технологій Відомо, як правильно видалити всю інформацію із смартфона перед продажем

Відомо, як правильно видалити всю інформацію із смартфона перед продажем

0
Відомо, як правильно видалити всю інформацію із смартфона перед продажем

Ця публікація також доступна такими мовами: Русский

Після покупки нового телефона, старий, як правило, усі хочуть продати, або ж скористатися можливістю обміну зі знижкою на різних сайтах. Різниці немає, але основне перед продажем, це очистка усіх даних. Для того, щоб нові власники не отримали доступ до ваших паролів, особистої інформації чи ще чогось, усе це потрібно ретельно видалити. Як це зробити? Читайте нижче.

Як на Android смартфонах, так і в iPhone, щоб видалити усе без змоги відновити, потрібно телефон вернути до заводських налаштувань. Це можна зробити дистанційно або за допомогою налаштувань на телефоні.

Розпочнемо нашу інструкцію з телефонів Android. Якщо у вас телефон зі старою версією Android, то ви можете одним натиском в налаштуваннях видалити все та повернути телефон в його початковий стан. У нових версіях є можливість часткового та повного видалення.

Для будь-якої очистки вам треба в налаштуваннях обрати пункт "система" та натиснути "скинути". Далі телефон вам запропонує три варіанти:

  • Скинути всі налаштування. В цьому варіанті видаляться всі дані, але залишаться додатки та аккаунт Google, який прив'язаний.
  • В цьому варіанті скидаються налаштування мережі. Тобто, синхронізація Bluetooth, дані мобільної мережі та Wi-Fi.
  • Третій варіант видаляє уже всі дані.

Звісно, після будь-якого варіанту видалення потрібно ще власноруч перевірити чи нічого не залишилось.

В Android, як і у iPhone, є можливість повертати телефон до заводських налаштувань дистанційно. Робиться це через Google сервіс "знайти пристрій". Після того обираєте саме свій телефон та очищаєте пристрій. Тут також не важливо, чи на телефоні підключений інтернет. Якщо ні, то очистка відбудеться після з'єднання.

Далі розповімо, що ж робити власникам Apple. Тут є два варіанти:

  • Видалення усього через системне меню.
  • Видалення через iCloud.

Перший варіант простий і швидкий. Для цього ви заходите в налаштування, далі обираєте розділ "основні", після цього натискаєте "скинути" та "стерти контент і налаштування". Для підтвердження своїх дій треба буде двічі натиснути на кнопку "стерти iPhone". Можливо, ще треба буде ввести пароль. Але знайте, що ця процедура займе трохи часу, тому для успішного видалення телефон має бути заряджений не менше, ніж на 25%.

За допомогою другого варіанту ви зможете повернути свій телефон до заводських налаштувань через iCloud. Цей варіант зручний, адже можна видалити все дистанційно з будь-якого пристрою, який підключений до інтернету. Для цього ви заходите на сайт iCloud, вводите свій Apple ID, шукаєте свій телефон, далі вибираєте його і натискаєте "стерти iPhone". Для підтвердження, треба натиснути двічі. Якщо ваш телефон в цей момент не був підключений до мережі, це нічого страшного. Як тільки він підключиться, то програма все зітре і поверне його до початкових налаштувань.

Також нещодавно було названо 3 причини, чому варто міняти старий Android-смартфон на новий.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ