Home Новини сучасних технологій Відомо, як за допомогою месенджера Viber, дізнатися геолокацію людини

Відомо, як за допомогою месенджера Viber, дізнатися геолокацію людини

0

Можливо не всі знають, але за допомогою Viber можна дізнатись, де знаходиться людина. Адже, в месенджері є можливість надсилати геолокацію.Чи потрібна ця функція усім і як її вимкнути ми сьогодні розповімо.

Кожен, хто користується Viber повинен знати чи включена геолокація у них на телефоні і як її виключити. Якщо хтось із сторонніх або зловмисники отримають доступ до вашого телефона, то вони зможуть дуже швидко взнати ваше місцезнаходження. А це може призвести до поганих наслідків.

Загалом, функція визначення геолокації має дуже багато корисних призначень. Наприклад, ви хочете з кимось зустрітись і замість того, щоб довго пояснювати, можна просто надіслати карту з позначкою, по якій людина зможе дійти до місця призначення.

Цікаво: Названо 10 переваг месенджера Telegram над WhatsApp

Або ж буває, що хочеться надіслати комусь фото із підписом, де це знаходиться. В такому випадку теж можна просто ввімкнути геолокацію. Важливо, щоб телефон містив датчик GPS, бо інакше визначити точне місцезнаходження буде тяжко.

Відправити своє місцезнаходження у Viber дуже легко. І далі ми розповімо як. Це можна зробити двома способами в залежності від того, чи це потрібно один раз, чи на постійній основі. Якщо вам потрібно скинути геолокацію одноразово, то заходите в діалог, натискаєте знизу на три крапки, далі обираєте кнопку "Надіслати розташування" і через карти в телефоні обираєте місце та відправляєте. Після цього у співрозмовника з'явиться посилання з картою, на яке треба буде перейти.

Бувають випадки, коли геолокацію потрібно надсилати постійно. Наприклад, коли ви подорожуєте і хочете, щоб ваш співрозмовник постійно знав де ви. Для цього в діалозі заходите в меню, там вмикаєте "Розташування" і після цього усі повідомлення, які ви будете надсилати, будуть з даними про вашу геолокацію. Знову ж таки, датчик GPS повинен бути включений, але він швидше розряджає батарею.

Геолокацію, яку вам надіслали, можна дивитись в будь-який час з усіх пристроїв. Вона нікуди не пропаде з діалогу.

Не завжди і не усім хочеться, щоб функція надсилання геолокації була ввімкнена. Інколи, це навпаки може нанести шкоду. Наприклад, коли шахраї отримали доступ до вашого ґаджета. Як же вимкнути цю функцію?

Це можна зробити в самому додатку Viber. Для цього зайдіть в діалог, у якому ви раніше ділились місцезнаходженням, і просто вимкніть цю послугу. Також, можна для надійності вимкнути сам GPS.

Варто прочитати: Який месенджер є кращим – Viber чи WhatsApp?

Ще один спосіб - заборонити доступ месенджеру до вашого розташування. Це робиться вже у налаштуваннях телефону. Для цього перейдіть у список програм, знайдіть Viber та відключіть доступ до геолокації.

Сам по собі месенджер Viber не зможе розповсюдити інформацію про ваше місцезнаходження. Але іноді бувають випадки, коли хтось із близьких без відома ввімкнув постійну передачу даних про геолокацію, або шахраї отримали доступ до вашого телефону. Якщо ви не знаєте точно і хочете переконатись, що геодані не доступні нікому, то просто зайдіть в діалоги і перегляньте чи немає там позначок біля усіх повідомлень.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version