Home Новини сучасних технологій Відомо, які датчики розміщуються над дисплеєм смартфона, про які ви не здогадувалися

Відомо, які датчики розміщуються над дисплеєм смартфона, про які ви не здогадувалися

0

Кожного року, імениті компанії випускають все більше цікавих та інноваційних смартфонів, які не перестають дивувати своїми можливостями. Сьогодні ж стало відомо, які датчики розміщуються над дисплеєм смартфона, про які ви не здогадувалися. В різних смартфонах можуть відрізнятися як самі датчики, так і їхня кількість. Ми розглянемо найпопулярніші, які можна зустріти в більшості сучасних смартфонів.

Датчик освітленості

Датчик освітленості напевно найпопулярніший датчик, оскільки він визначає якість освітлення і відповідно, автоматично регулює яскравість екрана. Якщо простіше, то в яскраву пору, екран стає яскравішим, а в темну пору — темнішим.

Датчик наближення

Датчик наближення використовує інфрачервоні хвилі для визначення предметів, які близько до смартфона. Він надзвичайно корисний у випадках, коли ви розмовляєте по телефоні. Слухавка підноситься до вуха — екран блокується, відносите від вуха — екран “просинається”.

Набір датчиків розпізнавання особи

Такі датчики розміщуються в більш дорогих смартфонах і включають в себе декілька датчиків, які допомагають розпізнати особистість перед розблокуванням. В дешевших смартфонах, таку функцію бере на себе фронтальна камера.

Датчик жестів

Даний датчик надзвичайно корисний тим, кому подобається керувати смартфоном за допомогою жестів. В даному випадку, цей датчик можна налаштувати на прийняття виклику за допомогою конкретного жесту. Ви зможете налаштувати цей датчик під свої потреби.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version