Home Новини сучасних технологій Відомо, на що звертати увагу при виборі смарт-годинника

Відомо, на що звертати увагу при виборі смарт-годинника

0

В теперішній час майже всі мають розумні годинники, і всі вони абсолютно різні. Якщо ви також хочете придбати собі цей ґаджет, але не знаєте, як обрати – ця стаття для вас, оскільки зараз ми розповімо, на що звертати увагу при виборі смарт-годинника. Особливо приділимо увагу екрану, розміру, бренду, ОС та за яку ціну його можна придбати.

Спочатку давайте поговоримо про те, для чого ж взагалі потрібен розумний годинник та в якому випадку з ним легше. Годинник показує смс та дзвінки, погоду, кількість пройдених кроків, спалені калорії, календар, час, пройдену відстань, пульс і т.д. Тобто є багато речей, які на ньому можна дивитись не витягуючи телефон.

Щодо ціни, тут треба бути уважним. Перед тим як виходить нова модель годинника, стара падає в ціні. Інколи старшу модель можна купити дешевше на 25-30%.

Дехто вважає, що розумний годинник та фітнес-браслет це одне і те ж. Але насправді це не так. Розумний годинник це практично те ж, що і смартфон. У нього є операційна система, як на телефоні (Google, Apple, Garmin, Fitbit), на них можна ставити додатки. Мінус в тому, що батарея із-за цього не довго тримає, а заряджати треба майже кожен день. Фітнес-браслет має більш примітивні функції. Операційна тут закрита RTOS. Додатки в ньому не встановиш, але батарея тримає надзвичайною довго - до місяця часу.

Далі поговоримо про суми, які доведеться викласти за годинник:

  • Найдорожчі та найбільш функціональні, можна сказати, професійні годинники коштуватимуть 7-30 тис.грн.
  • Годинники, в яких багато можливостей і функцій 3-7 тис. грн
  • Розумний годинник з малою кількістю функцій і закритою операційною 1 500 грн і до 3500 грн.
  • Звичайний фітнес-браслет без особливостей до 1500 грн.

Звісно, ціни це поняття відносне. Буває дешевший варіант в чомусь кращий, ніж дорожчий, а буває навпаки. Тому, потрібно детально ознайомлюватись з усіма характеристиками.

Розпочнемо із захисту та матеріалів корпусу. В першу чергу, розумний годинник має бути водонепроникний. Шар захисту P2i захищає від поту, але від води ні. Захист IP68 розрахований на те, що годинник може впасти в воду, або попасти під дощ і з ним нічого не буде. А от захист 5ATM вже підходить для плавання. Але якщо ви прийшли в сауну або ж купаєтесь в морі, краще годинник зняти.

Матеріал корпусу грає важливу роль. Тому виробники пропонують одну модель в різних корпусах. Чим міцніший корпус, тим стійкіший до ушкодження годинник. Зі склом така ж історія, але якщо скло справді міцне, то через це екран може бути недостатньо яскравим. Міцне скло пропонують таке як Gorilla Glass або Sapphire.

Наступний пункт - дисплей. Екран на годиннику інколи має значення навіть більше, ніж екран на телефоні. Дисплей має бути достатньо яскравим і не дуже відображати об'єкти навколо. Малі екрани можуть бути незручні, на них буде не добре натискати. А великі екрани інколи можуть бути занадто масивні на руці, а також вага годинника стане більшою. Часто виробники роблять одну і ту ж модель в різних розмірах та в різних корпусах.

Важливо враховувати той факт, що не всі годинники працюють зі всіма телефонами. Спочатку треба дізнатися, який підходить саме вашому смартфону. А є годинники Garmin, які взагалі можна підключити до комп'ютера.

Годинники, як і смартфони, мають різні ОС. Розглянемо кожну.
Wear OS. Зараз це ОС Samsung, а належить вона Google. Остання Wear OS 3 - це система з деякими функціями Tizen.
Watch OS. Це система Apple і працюють ці годинники лише з iPhone. На годиннику є багато додатків, тому швидко розряджається.
Garmin Watch OS. Годинники однозначно для спортсменів. Круті функції, хоч і з вигляду прості.
Tizen - конкурент Watch OS. В ній дизайн головного меню круглий і добре відображаються дані про стан здоров'я. Заряд тримає мало, бо також багато додатків.

Зручним додатком до функцій годинника є безконтактна оплата. NFS є в більш дорогих версіях годинників, а в старих і взагалі немає такої функції, і оновлення таке навряд чи колись з'явиться.

Далі поговоримо про дані здоров'я. Всі годинники вимірюють пульс, рахують кроки та визначають якість сну. Дорогі моделі можуть вимірювати рівень кисню в крові, температуру, робити ЕКГ, визначати % жиру в тілі, рівень стресу, а деякі ще й мають вбудований барометр і компас (спортивні моделі). Інколи, завдяки годиннику людина йде на тренування чи робить ще якісь дії, бо годинник може нагадувати або хвалити за успіхи. Ще однією додатковою функцією є GPS, але він розряджає годинник. Є вид Smart Watch, які прикріпляються до тренажера і дають точні дані. Не потрібно купувати годинники зі всіма функціями, краще подумати і обрати з тими, які точно знадобляться.

Є дві функції, які значно збільшують ціну годинників - це підтримка Wi-Fi та Sim-карти. Друге потрібно тим, хто хоче приймати дзвінки з годинника. А якщо говорити про Wi-Fi, то це вибір кожного. За допомогою Bluetooth, годинник з'єднується з телефоном, може так користуватись додатками та також буде приєднаний до мережі інтернет. Wi-Fi потрібен, якщо ви хочете, щоб годинник постійно міг оновлювати дані і бути в мережі без допомоги телефону.

Також нещодавно було названо типи людей, які полюблять смарт-годинник.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version