Home Новини сучасних технологій Відомо, звідки пішов логотип компанії Apple і чому саме надкусане яблуко

Відомо, звідки пішов логотип компанії Apple і чому саме надкусане яблуко

0

Напевно найбільш відомим символом, який впізнають абсолютно всі сучасні громадяни, стало саме надкусане яблуко. Побачивши даний логотип, ми відразу можемо сказати, що це означає і хто найчастіше використовує його різьбу на своїй техніці. Це компанія Apple, засновником якої є Стів Джобс. Тому, думаю, що кожний замислювався: чому саме яблуко, так до цього ще й надкусане?
В цій статті й розберемось!

З чого розпочалась історія цієї компанії?

Початок Apple взяли ще в 1977 році. На той момент, засновник - Стів Джобс разом зі своїм колегою вже вів певний бізнес по виготовленню комп‘ютерів. Проте, логотип був тоді ще взагалі незнайомий для більшості із нас. Так як раніше на техніці викарбовувалось теж яблуко, але на пару з відомим вченим Ісааком Ньютоном. Думаю всі пам‘ятають історію Ньютона та фрукт, який звалився на голову, після чого йому прийшла на думку чудова ідея.

З часом Стів Джобс порахував, що емблема з такою концепцією занадто набридає, тому вирішив виправити це якнайшвидше. Справу Джобс довірив у руки успішного маркетолога Роба Яноффа, але наголосив на тому, що логотип не має бути замудруватим.

Трохи подумавши, Янофф дійшов до висновку: він не буде змінювати суть попередньої емблеми, а зробить її простіше. І в кінці кінців, яблуко із Ньютоном змінилось на яблуко із стеблом.

Проте, напевно Ви поставили перед собою питання: а чому зараз на корпусах смартфонів Apple ми бачимо надкусане яблуко. І, чесно кажучи, відповідь на нього достатньо банальна: емблема нагадувала й інші фрукти та ягоди, а символ повинен бути чітким. Тому, Янофф разом із Джобсом вирішили додати укус з правого боку яблука.

Отже, оновлений логотип компанії сподобався її засновнику - Стіву Джобсу.

Так, за всю історію свого існування Apple змінювали кольорову гаму емблеми, але сам вигляд - ніколи.

Також нещодавно стало відомо, як захистити свої фото на iPhone від сканування компанією Apple.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version