Home Новини сучасних технологій З Google Play можуть зникнути Netflix і Spotify

З Google Play можуть зникнути Netflix і Spotify

0
З Google Play можуть зникнути Netflix і Spotify

Компанія Google незабаром посилить правила онлайн-магазину додатків для Android, перекривши лазівки, що дозволяють приймати платежі в обхід Google Play. Враховуючи таку ситуацію, існує ймовірність, що з Google Play можуть зникнути Netflix і Spotify.

Про це повідомило авторитетне видання Bloomberg з посиланням на «обізнані» джерела. Відзначається, що Google випустить нові правила вже на наступному тижні. Вони вимагатимуть від більшості додатків використовувати систему платежів Google для завантаження платного контенту всередині додатків та ігор, а також оновлень і підписок. Це гарантує отримання компанією її законних 30% від платежів усередині додатків на Android.

В принципі, такі вимоги існували роками, проте деякі великі розробники, включаючи Netflix, Spotify Technology, Match Group і Epic Games, успішно обходили їх. Netflix і Spotify заохочували користувачів на використання кредитних карт, щоб уникнути відрахувань Google. Match Group, що стоїть за знаменитим сервісом знайомств Tinder, запустила аналогічний платіжний процес в минулому році.

Нещодавно гравцям Fortnite дозволили купувати внутрішньоігрові поновлення з прямими платежами Epic Games. В результаті вибухнув грандіозний скандал, Google і Apple видалили Fortnite зі своїх магазинів додатків і Epic зараз судиться з обома IT-гігантами. Особливо багато шуму наробила розгляд між Epic Games і Apple.

Після публікації нових правил, Google дасть великим розробникам час на доопрацювання своїх продуктів і усунення невідповідностей. Представник Google повідомив журналістам:

"Будучи відкритою платформою, Android дозволяє розробникам використовувати кілька магазинів додатків. Насправді, більшість пристроїв Android продаються принаймні з двома вбудованими магазинами, і користувачі можуть встановлювати інші. Для розробників, які вирішили розмістити свої додатки Google Play, завжди існувала вимога використовувати платіжну систему Play ".

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version