Home Новини сучасних технологій Завис комп’ютер. Що робити?

Завис комп’ютер. Що робити?

0
Завис комп'ютер. Що робити?

Вже багато років люди активно користуються комп’ютером, але ще до цього часу не всі знають елементарних речей, які дуже допомагають в роботі. Є такі, яким вони просто не потрібні, а є й такі (старші люди), які тільки починають розбиратись в техніці. Сьогодні хочемо розповісти про комбінації клавіш, які дуже добре допомагають при зависанні комп’ютера. Вони працюють лише на тих пристроях, де стоїть система Windows.

Якщо у вас старий ПК, або ж просто не дуже потужний, або встановлена старіша версія ОС, то ви часто стикаєтесь із проблемою зависання. Найчастіше справитись із цією проблемою можна за допомогою комбінації із декількох кнопок. Нижче пропонуємо ознайомитись із деякими з них.

1.ESC - кнопка не допоможе комп'ютеру заново почати швидко працювати, але інколи покращує все одно стан. Вона відповідає за скасування останньої дії. Тобто, натиснувши її можна вийти з програми чи закрити вкладку, чи щось ще подібне.

Цікаво: Одна дія, яка допоможе пришвидшити роботу комп’ютера

2.Alt+F4 - ця комбінація створена для того, щоб закрити якусь програму або ж гру. Не завжди проблема зависання криється в самій системі, інколи винна запущена програма. В такому випадку після закриття ПК відновить свою роботу і знову стане швидким.

3.Ctrl+Alt+Del - за допомогою цього поєднання клавіш можна перезагрузити ваш комп'ютер, або ж викликати потрібну панель задач. Інколи пристрій так зависає, що окрім перезавантаження нічого не допомагає, тоді і знадобиться дана комбінація.

4.Win+L - набір клавіш, які допомагають коли все інше не працює. Натиснувши їх, ви зможете вийти із облікового запису, чим допоможете комп'ютеру працювати краще та відновитись.

5.Shift+Ctrl+Esc - допомагає також в тому випадку, коли глючить сама програма чи гра. Натиснувши комбінацію перед вами з'явиться диспетчер завдань і ви закриєте все непотрібне та те, що перешкоджає роботі.

Якщо перше, що вам спадає на думку при зависанні - це перезавантаження, то тепер можете про це забути. Перш ніж вимикати систему, спробуйте якусь із комбінацій, або декілька по черзі. Так ви не нашкодите пристрою та збережете всі свої дані. Миттєве перезавантаження може погано вплинути на роботу загалом.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version