Реклама

Знайомимось із сонячними батареями. Що потрібно знати?

Останні Новини

Із поняттям “сонячні батареї” всі знайомі, але не усі точно розуміють та уявляють, що це є насправді. Почувши цю назву, в кожного в голові малюються свої картинки. Саме тому ми й хочемо сьогодні познайомити ближче кожного із цим винаходом, а саме головне – назвати його переваги та недоліки.

Цікавим фактом є те, що звичайні електростанції виділяють лише невеликий відсоток електрики, якщо порівняти із іншими приладами, які це роблять. Найпоширенішим замінником є перетворення сонячного світла на електрику. Такі технології дуже приваблюють багатьох людей, бо таким чином можна стати незалежним та використовувати свою власну електроенергію. Отож, як правильно визначити поняття сонячних батарей? Ми гадаємо, що найкращим буде таке пояснення - це свого роду механізм, який здатний сонячне випромінювання перетворити на постійний електричний струм, в результаті чого людина отримує звичну електрику.

Цікаво: Як довго живуть акумулятори електромобіля?

Перш ніж встановити собі такий прилад, потрібно розуміти багато деталей. Взагалі, електрика, яка виробляється повинна використовуватись, акумулюватись, проходити контроль та інше. Все не так просто як здається. Тому ми вирішили розповісти про всі переваги і недоліки. На жаль, розпочнемо ми із мінусів, бо їх є величезна кількість.

1.Спочатку про ціну. Сама установка та прилад коштує дуже багато. Гроші потрібно буде заплатити відразу, багато, а також варто завжди мати якусь суму про запас на обслуговування, ремонт та додаткові механізми при потребі. Тобто, зрозуміло, що це не дешеве задоволення. Прикро, але частіше всього сонячні такі установки в результаті не окуповуються і виходять не дуже вигідними. Виробники повідомляють, що термін роботи сонячної батареї десь 25 років, а окупляться вони за 45. Цікавий факт, правда?
2.Наступне, це розміщення установки. Для сонячних батарей потрібне спеціальне місце, яке буде відповідати усім вимогам (температурний режим, вентиляція, волога тощо). При цьому всього до пристрою потрібно мати постійний доступ, це також варто врахувати під час монтування. Вся справа в тому, що батареї повинні бути чисті, а значить за цим треба слідкувати, як і за зарядом акумулятора. Не вийде один раз купити, повісити та забути.
3.Тепер про роботу. Ті показники, які пише виробник, вони можливі лише за ідеальних умов, а вони практично не можливі. Сонячні батареї працюють лише в сонячну погоду, що також в деяких регіонах та країнах знижує їх потребу та ефективність. Окрім цього, треба розуміти, що літом в спеку пристрій може сильно нагрітись, а це йому також шкодить. З часом взагалі ККД безповоротно падає.
4.Ну і останнє. Для хорошого вироблення електрики, потрібно, щоб сонячне проміння падало під певним кутом. Щоб це забезпечити, варто придбати систему, яка стежить за розташуванням сонця відносно сонячної батареї. Як ви зрозуміли, це не дешево, а значить це ще одна додаткова затрата.

З мінусами ніби розібрались. Не дивлячись на те, що негативного великий список, є в сонячних батареях і позитивні сторони. Ось вони:
1.Безшумний режим роботи. Звісно, це перевага, але сумнівна, якщо зрівняти із мінусами.
2.Їх автономність можна, напевно, віднести до основної переваги.
3.З сонячними батареями можна отримати електрику кругом, навіть в віддалених місцях, де це технічно практично неможливо.

Ось такий малий список із позитивних сторін. Чи обирати для себе сонячні батареї чи ні - вибір кожного. Але варто таки врахувати всі переваги та недоліки. Інколи краще не користуватись сучасними технологіями, бо вони можуть принести більше затрат, ніж користі.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Xiaomi почали працювати над смартфоном Mi 11

Цього року смартфон Xiaomi Mi 10 Pro вважається першим справжнім флагманським пристроєм компанії. Окрім цінника, функції також виправдали ажіотаж....
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -