Home Новини сучасних технологій 10 популярних міфів про смартфони, в які ви даремно вірите

10 популярних міфів про смартфони, в які ви даремно вірите

0

Досить часто, при покупці, або вже при користуванні смартфоном, ми стикаємося з великою кількістю інформації, що стосується смартфонів, яка частково або повністю відноситься до міфів. Так ось, сьогодні ми розглянемо 10 популярних міфів про смартфони, в які ви даремно вірите.

1. Чим більший акумулятор, тим довше працює смартфон

Це твердження частково правдиве, а частково міф. Фактично, автономність акумулятора залежить не тільки від його об’єму, а ще й від програмного забезпечення смартфона, яке оптимізує всі процеси на смартфоні.

Для прикладу, деякі смартфони з акумулятором на 2500 -3000 мАг можуть отримати ту ж автономність, що й смартфони на 5000 — 6000 мАг. Звісно, якщо оптимізація на рівні, то смартфон з великим об’ємом акумулятора зможе перевершити смартфон із маленьким акумулятором.

  1. Більше гігагерців — більше потужності

Цей міф частково схожий до попереднього. Якщо років 10 тому це твердження було правдивим, то зараз це більше міф, оскільки всі процесори вже досягнули граничної тактової частоти. Зараз же всі виробники займаються максимальною їх оптимізацією.

  1. Більше мегапікселів — кращі зображення

Випадок схожий до попередніх двох. Якщо подивитися на провідних виробників смартфонів, то їхні камери не мають великої кількості мегапікселів, а залишаються на рівні 10-12 Мп. Знову ж таки, в даному випадку все вирішує програмне забезпечення, яке обробляє всі зображення. Часом фото зроблені на 12 Мп камеру, кращі ніж на 48 Мп.

  1. Відомий бренд — надійний смартфон

Подивіться на більшість популярних смартфонів і подумайте що їх об’єднує. Якщо здогадалися , то це комплектуючі. Комплектуючі для всіх смартфонів виготовляють 2-3 компанії. Ті ж самі процесори, які розробляють Qualcomm і Mediatek. Всі андроід-смартфони використовують процесори або одної компанії або іншої. Те ж саме стосується й інших комплектуючих.
Додатково варто відмітити те, що більшість дорогих смартфонів дорогі саме через бренд, а не через якість або надійність.

  1. Процесори MTK гальмують і глючать

Така ситуація була актуальна ще років 7-8 тому, коли їхні процесори були надзвичайно жахливими. Зараз же, вони представляють гідні процесори, на яких смартфони працюють стабільно і без зайвих проблем. В даному випадку, не рекомендується купляти смартфони, в яких процесори МедіаТеk виготовлені за техпроцесом 28 нм.

6. Заряджати тільки оригінальною зарядкою

Класичний міф, оскільки зараз на ринку представлена велика кількість зарядних пристроїв, які підходять під велику кількість смартфонів. При виборі не оригінальної зарядки, варто подивитися, чи вона розрахована на ваш смартфон і все.

  1. Плівки псують тачскрін

Така байка була актуальна ще тоді, коли тільки з’явилися перші сенсорні смартфони, оскільки їхні дисплеї були далеко не такими, як на сучасних смартфонах. Зараз, після захисної плівки, екран не мутніє і не втрачається його функціональність.

  1. Бронескло захистить при падінні

Бронескло дійсно хороша річ, яка зможе захистити ваш смартфон, але не у всіх випадках. Якщо ваш смартфон буде падати екраном вниз, на рівну поверхню, то бронескло захистить дисплей. Подивимося правді в очі, смартфони ніколи так не падають і зазвичай весь удар приходиться на бічні сторони смартфона. Також можливий варіант, що смартфон впав екраном на камінь, то в такому випадку бронескло розлетиться разом з дисплеєм.

  1. Wi-Fi і Bluetooth швидко садять батарею

Якби ж так було і справді, то всі б вимикали їх. В дійсності, батарею садять не Wi-Fi і Bluetooth, а фонові процеси, які пов’язані з ними, а саме оновлення додатків, системи і тому подібного. Якщо вимкнути передачу даних вночі, то рівень акумулятора за ніч зменшиться тільки на декілька відсотків, що вважається нормою.

  1. Запущені програми необхідно закривати

    Це також можна віднести до міфу, оскільки сучасні смартфони та запущені додатки на них у фоновому режимі практично не загружають процесор і смартфон в цілому. Додатки у фоновому режимі працюють не так, як під час їх активного користування. Знову ж таки, якщо вам буде спокійніше, то ви можете повністю завершувати всі процеси.
ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version