Home Новини сучасних технологій 5 функцій MIUI, про які не всі знають

5 функцій MIUI, про які не всі знають

0

В телефонах виробника Xiaomi стоїть інтерфейс MIUI, і сьогодні ми розповімо про спеціальні функції, які допоможуть деякі задачі робити краще та якісніше. Мова піде про покращення фото та пришвидшення читання, та писання будь-якого тексту. Нижче по порядку буде описано кожну із функцій, скористатись якою зможе кожен без додаткових знань.

Почнемо із можливості для тексту. Буває, що після написання тексту ви бачите, що десь не зробили букву великою, а десь захотіли все речення/слово зробити виділеним. Для цього не потрібно стирати і наново писати. Вистачить виділити потрібний участок подвійним натиском на нього, натиснути клавішу SHIFT і все, потрібне слово/буква стали великими. До речі, ця функція є не лише на телефонах з MIUI, Google теж має таку можливість.

Цікаво: Перераховано нові функції MIUI 13, та смартфони Xiaomi, які це оновлення отримають

Уся наступна інформація буде стосуватись покращення знімків. Перше, це зміна яскравості. Мова піде саме про майбутнє фото, тобто ви спочатку регулюєте освітлення, а тоді вже фотографуєте. Це можна зробити за допомогою повзунка, який позначений сонечком. Це дуже зручно, бо ви спочатку обираєте ідеальну яскравість, потім робите знімки і всі вони ідеально виглядають.

Наступна функція, це керування зумом. Усі, коли хочуть збільшити об'єкт, роблять рух двома пальцями одночасно по екрану, так, ніби щипають щось. Погодьтесь, це не є зручно у деяких умовах. Буває, що одна рука зайнята, або ви за кермом. Тоді є інший спосіб - керування зумом за допомогою одного пальця. Для цього потрібно увімкнути режим дворазового збільшення і натиснути на кнопку наближення, далі з'явиться клавіша завдяки якій можна буде керувати зумом одним пальцем і плавно приближати та віддаляти картинку.

Третя функція для фото - фіксований автофокус. Автофокус завжди допомагає при створенні фото. Буває, що телефон фокусується не на тому, що потрібно, і кожен раз треба наново наводити пальцем на потрібний об'єкт. Щоб цього не робити, ви можете натиснути на потрібне зображення і тримати поки на ньому не з'явиться рамка з замочком. Таким чином кожен раз камера буде сфокусована на потрібному.

Варто прочитати: Xiaomi вирішили відмовитися від прошивки MIUI в деяких смартфонах

Ну і остання можливість - обертання фотографій жестом. Для того, щоб назавжди перевернути зображення, треба його спочатку відкрити, потім редагувати, перевернути і зберегти. Це займає багато часу. Тому можна це зробити одним жестом, мінус тут в тому, що фото буде доступне перевернутим лише поки відкрите, далі повернеться в початковий вигляд. Як же повернути? Потрібно відкрити зображення, двома пальцями повернути його і дивитись чи читати.

Усіма цими функціями можна скористатись на кожному смартфоні Xiaomi, але на жаль, їх не можна дізнатись від продавця чи по інструкції, тому є мало людей, які ними користуються.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version