Home Новини сучасних технологій 6 простих способів зробити так, щоб ваш смартфон працював якомога довше

6 простих способів зробити так, щоб ваш смартфон працював якомога довше

0

Ваш телефон є важливою частиною підтримки зв’язку з друзями та родиною, тому дотримуйтесь цих порад, щоб переконатися, що він продовжує працювати якомога довше.

Можливо, вам подобається думка про оновлення телефону щороку, хоча це й вдарить по вашому бюджету. Але якщо ви той тип, який хоче отримати останню краплю цінності з пристрою перед тим, як рухатися далі, ця публікація для вас. Є кілька реальних кроків, які ви можете зробити, щоб продовжити життя будь-якого смартфона, починаючи від найдешевшого ремонту і закінчуючи найдорожчим мобільним телефоном преміум-класу.

Краса цих порад полягає в тому, що їх досить легко виконувати, і ви можете почати змінювати свої звички в будь-який час. 

Не пропускайте оновлення програм. Вони важливі

Щоб ваш телефон працював якомога швидше та без проблем, важливо оновити операційну систему та сторонні програми, коли вони виходять. Ці оновлення не займають багато часу, і вигоди можуть бути величезними: від виправлення помилок та вирішення проблем із безпекою до змін, які вносять нові функції та покращують загальну продуктивність, щоб ваш пристрій працював більш плавно та швидше. 

Android і iPhone пропонують автоматичне оновлення додатків, яке має бути ввімкнено за замовчуванням. Ви можете перевірити на телефоні Android, відкривши Play Store, висунувши меню з лівого боку екрана, натиснувши Налаштування та переконавшись, що вибрано параметр Автоматичне оновлення програм. Якщо у вас iPhone, перейдіть у Налаштування > iTunes & App Store і переконайтеся, що опція Оновлення програм знаходиться в положенні Увімкнено. 

Для системних оновлень на телефоні Android можна перевірити наявність оновлень, відкривши програму Налаштування та здійснивши пошук Оновлення. Або ви можете почекати, поки телефон сповістить вас про очікування оновлення, а потім дотримуватися вказівок. Google випускає оновлення безпеки Android приблизно першого числа кожного місяця, тому перевіряти в середині місяця, чи є на вашому телефоні оновлення, не є поганою звичкою. 

Що стосується власників iPhone, ви можете дозволити своєму телефону автоматично встановлювати будь-які нові оновлення. Не хвилюйтеся, ваш телефон не завантажить та не встановить оновлення через кілька хвилин після їх виходу. Натомість телефон завантажить оновлення через день-два після його виходу, а потім запланує установку на наступний раз, коли він буде заряджатися вночі. Щоб встановити оновлення або ввімкнути автоматичне оновлення, перейдіть до Налаштування  > Загальне > Оновлення програмного забезпечення. Якщо оновлення доступне, дотримуйтесь вказівок, щоб встановити його. Якщо ні, натисніть Автоматичні оновлення, щоб увімкнути або вимкнути їх. 

Видалення програм може допомогти оживити повільний смартфон

Телефони мають обмежений обсяг пам’яті, тому важливо звести кількість невикористаних додатків до мінімуму. Регулярне видалення програм, якими ви не користуєтеся, з телефону заощадить внутрішню пам'ять та запобіжить запуску додатків у фоновому режимі, використовуючи дорогоцінні ресурси та змушуючи ваш телефон працювати повільніше та ближче до кінця свого життя.

Використовуйте захисний чохол

Розумний вибір використовувати захисний чохол, щоб запобігти поломці смартфона, в той момент, коли він неминуче впаде. Сплата за дорогий ремонт екрану або проведення пальцем по павутині тріщин обов’язково змусить вас мріяти придбати новий телефон.

Вам не потрібно купляти найдорожчий футляр, але наявність найдешевшого чохла, безсумнівно, допоможе продовжити життя смартфона. Не кажучи вже про те, що використання чохла означає, що ваш телефон залишатиметься у первозданному стані і, ймовірно, матиме  вищу вартість перепродажу, коли настане час оновлення. 

Підтримуйте чистоту екрану та портів

Користуватися телефоном, наповненим жиром і брудом, - це не те, що хоче зробити кожен із нас. Користуючись чистим та блискучим смартфоном набагато приємніше, та й сам смартфон "скаже" вам дякую за теке відношення до нього.

Навіть якщо ви використовуєте футляр, час від часу витрачайте кілька хвилин, щоб очистити залишки вологи або бруд у зарядному порті, мікрофоні, решітці динаміка та гнізді для навушників, якщо такий є у вашому телефоні. 

А як щодо екрану, боків і задньої панелі? Серветки чудово вирішуюють цю проблему. 

Уникайте зайвої роботи та перегрівання акумулятора телефону

Існує кілька міфів, які стосуються акумулятора вашого телефону та збереження його довговічності. Наприклад, швидка зарядка не зашкодить акумулятору, але дозволити телефону регулярно розряджатися до нуля може. 

Телефон також прослужить довше, якщо ви уникаєте переведення пристрою в ситуації, коли акумулятор може перегрітися, наприклад, залишити його під прямими сонячними променями, якщо ви сидите на вулиці в спекотний день. Він вимкнеться, якщо стане занадто жарко, але це негативно відобразиться на батареї, що може сприяти коротшому загальному терміну служби.

Почніть дбати про акумулятор телефону з того дня, коли ви розпаковуєте телефон, і ви побачите виграш, коли через рік-два акумулятор все ще не буде швидко заряджатися. 

Замініть непрацюючий акумулятор замість усього телефону

Навіть якщо ви все зробили за принципом, ви все одно можете виявити, що маєте справу з акумулятором, який з часом просто відмовляється тримати заряд. Замість заміни телефону спробуйте замінити акумулятор. 

Часто це просте та економічне обслуговування може додати до функціонального життя вашого телефону ще кілька місяців або навіть років. Було б простіше, якби більшість телефонів все ще виготовлялися зі знімними батареями, як у добрі часи, але натомість більшість телефонів мають вбудовані батареї, які не можна замінити, не розбираючи смартфон.    

Регулярно створюйте резервні копії телефону

Резервне копіювання даних вашого телефону не допоможе продовжити життя вашого телефону, але це означатиме, що коли настане час прощатися з телефоном, усі ваші контакти, фотографії, відео та власні налаштування будуть готові до перенесення на інший смартфон.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version