Home Новини сучасних технологій 7 функцій, які найбільше садять заряд акумулятора на смартфоні

7 функцій, які найбільше садять заряд акумулятора на смартфоні

0
7 функцій, які найбільше садять заряд акумулятора на смартфоні

Телефон з часом стає розряджатися все швидше та є певні правила експлуатації, які не дають батареї зношуватись. Поговоримо про функції, які найбільше витрачають заряд акумулятора та що робити для збільшення автономності телефона.

Цікаво: Функції Android, які збережуть заряд акумулятора

Зазвичай смартфони швидко розряджаються при активному використанні. Мобільні ігри, доступ до місцезнаходження, постійний доступ до інтернету, тощо. Але навіть незважаючи на ці пункти телефон може розрядитись за лічені години.Висока яскравість екрану. Лідером серед функцій, які розряджають смартфон являється саме робота екрана. Це найенергоємніша частина телефону. Тут все дуже просто – чим вища яскравість, тим швидше буде розряджатися телефон. В більшості моделей максимальна яскравість скорочує час роботи без підзарядки телефона майже вдвічі.

  • Режим” картинка в картинці”. За допомогою цього режима можна переглядати відео в маленькому вікні, при цьому займатись іншими справами одночасно. Це звісно зручна функція, але варто розуміти, що одночасний запуск різних процесів значно швидше садить батарею.
  • Фонові процеси та відкриті додатки. Слід розуміти, що недостатньо згорнути програму для завершення її роботи. Усі згорнуті додатки продовжують працювати в меню запущених програм . Закриватись самостійно вони почнуть лише коли на телефоні бракуватиме операційної пам’яті для їх обробки. Також варто звернути увагу чи не працюють програми у фоновому режимі, в такому випадку вони будуть постійно знижувати заряд акумулятора телефону. Щоб це не відбувалось потрібно відкликати дозвіл у налаштуваннях.
  • Програми-оптимізатори. Усі ці програми працюють у фоновому режимі та навантажують телефон, а їхній функціонал нічим не відрізняється від стандартних вбудованих у телефон функцій оптимізації.
  • Велика кількість повідомлень. Більшість повідомлень, які надходять з додатків несуть лише рекламний характер та відповідно дарма витрачається заряд акумулятора. В налаштуваннях оповіщень потрібно вимкнути всі непотрібні повідомлення та реклами.
  • Живі шпалери. Рухлива картинка на робочому екрані споживає значно більше заряду акумулятора. Особливо це стосується тих рухливих шпалер, які погано оптимізовані розробниками.
  • Висока частота оновлення екрана. Зараз у телефоні є можливість регулювати гладкість та плавність картинки за рахунок вищої частоти оновлення екрану – 120 або 90 Гц. Та слід розуміти, що ці показники швидше розряджають смартфон. Щоб оптимізувати роботу з високою частотою потрібно вмикати адаптивний режим.

Такі прості правила зможуть підвищити автономність смартфону, а також продовжать роботу акумулятора на більше часу.

Цікаво: Що таке графеновий акумулятор і як він змінить технологію?

NO COMMENTS

Exit mobile version