Home Новини сучасних технологій Для чого смартфону потрібен будівельний рівень? Розповідаємо детально, що це таке

Для чого смартфону потрібен будівельний рівень? Розповідаємо детально, що це таке

0
Для чого смартфону потрібен будівельний рівень? Розповідаємо детально, що це таке

Розповідати для чого слугує смартфон не потрібно, всі і так це добре знають, бо ж кожного дня його використовують. Люди уже давно навчились використовувати пристрій не лише за призначенням (дзвінки, камера, смс). Смартфон став незамінною річчю в повсякденному житті. На ньому можна розважатись, навчатись, працювати і т.д. Але чи знали ви, що телефон може так само ефективно допомогти в ремонті? Звучить доволі цікаво. Розповідаємо, як саме це зробити.

Цікаво: Перераховано програми, які можна вимкнути на смартфоні Xiaomi

В будівельних роботах незамінним інструментом являється рівень. Він допомагає рівно повісити щось, виявити нерівності на стіні чи підлозі тощо. Але ж бувають ситуації, коли справжнього рівня немає під рукою. Тут приходить на допомогу смартфон. Він може замінити будівельний рівень та виміряти горизонтальні чи вертикальні відхилення. Робить він це за допомогою датчиків: акселерометр, гіроскоп. Іноді ще залучається камера, якщо цього вимагає програма.
Є декілька способів, як увімкнути будівельний рівень на смартфоні. Кожен використовує той, що найбільш зручний. Далі опишемо всі варіанти.

Вбудована програма

На ринку існує безліч смартфонів, де будівельний рівень відразу вбудований у систему. В більшості така функція зустрічається у пристроях китайського виробництва. Для отримання доступу потрібно виконати наступні дії:

Відкрити усі програми.

Знайти компас та запустити його.

Провести вліво по екрану декілька разів і перед вами відкриється рівень.

Все дуже просто, він відразу готовий до використання.

Веб-версія

Якщо на смартфоні немає рівня, але він потрібен одноразово, то можна відкрити веб-версію програми. Для цього не потрібно нічого скачувати. Просто напишіть в пошуку в Chrome «bubble level», підтвердіть свій запит і все. На екрані з’явиться смужка, яка й буде визначати рівень. Не потрібно навіть заходити на сторонні сайти. Щоб зрозуміти, як працює будівельний рівень, нахиляйте смартфон в різні сторони і від цього будуть змінюватись показники.

Цікаво: Названо програми із Google Play, які несуть небезпеку для смартфона

Стороння програма

Ну і звісно в магазині додатків можна знайти безліч програм, які пропонують будівельний рівень. Вони абсолютно безкоштовні. Пропонуємо розглянути декілька з них.

  • Бульбашковий рівень. Доволі цікава програма, яка оригінально оформлена. Рівень зображений як справжній. Додатково можна скористатись лінійкою, спиртовим рівнем та транспортиром.
  • Ідеальний рівень. Просунута програма, яка одночасно вимірює горизонталь і вертикаль. Для цього задіюється камера, яка наводиться на предмети, що треба виміряти. Є віртуальна реальність, за допомогою якої можна виміряти відхилення будь-якого предмета в приміщенні.
    Будівельний рівень. Це сама проста програма, яка вимірює відхилення і кут нахилу. У ній є декілька налаштувань для зручної роботи та функція збереження заряду акумулятора

Виміряти рівень за допомогою смартфона дуже легко, до того ж є безліч можливостей як це зробити. Врахуйте це, якщо потрібно буде визначити відхилення, а будівельного рівня під рукою не буде.

Цікаво: Відомо, як вимкнути попередньо встановлені програми на смартфоні.

NO COMMENTS

Exit mobile version