Home Новини сучасних технологій 9 міфів про акумулятори смартфонів, у які варто перестати вірити

9 міфів про акумулятори смартфонів, у які варто перестати вірити

0

Смартфони зараз є повсюдною частиною нашого життя, так само як і незліченна кількість міфів про подовження терміну служби батареї смартфона.

Ви можете назавжди зберегти батарею телефону "здоровою"

Почнемо з найпоширенішого всеосяжного міфу: що ви можете якось подбати про акумулятор свого телефону, щоб назавжди підтримувати його в хорошому стані.

Акумулятор для смартфона, зрештою, є витратним матеріалом. Подібно до шин на автомобілі, акумулятор призначений для використання, а коли він досягає кінця терміну служби, його потрібно замінити.

Подібно до шин чи будь-яких інших витратних матеріалів, які згодом зношуються, ви, безумовно, можете подовжити час роботи батареї свого смартфона. Ви також можете зробити свої шини довшими, якщо їздити на них мінімально, зберігати автомобіль у кліматичному середовищі та вживати інших екстремальних заходів для їх захисту. Але тим самим ви робите використання автомобіля менш зручним, а для чого? Щоб відкласти гроші на нові шини?

Ми настійно рекомендуємо вам думати про акумулятор свого смартфона так само, як люди думають про шини. Звичайно, заміна батареї телефону викликає невеликі клопоти, оскільки тепер багато телефонів мають герметичні корпуси. Але робити це не особливо дорого. І зрештою, ми краще будемо використовувати свій телефон так, як хочемо, ніж хвилюватися, що, можливо, через кілька років нам доведеться витратити 50-70 доларів на новий акумулятор.

Пам’ятаючи про це, ось кілька застарілих міфів про акумулятори смартфонів, про які вам слід перестати хвилюватися, а також кілька зауважень щодо маленьких істин, які їх надихнули.

Цікаво: Відомо, чи справді швидка зарядка вашого смартфона погано впливає на акумулятор.

Вам слід вимкнути програми, щоб заощадити батарею

Ваш телефон призначений для використання так, як його використовує переважна більшість людей: відкривати програми за потреби, ніколи їх фактично не закривати та просто залишати непотрібні програми осторонь, коли переходите до наступної програми – залишаючи оригінальні програми вільними. .свого роду підвішений стан, поки він не знадобиться знову.

Ваш телефон не створювався з розрахунком на те, що ви, кінцевий користувач, примусово закриєте програму, коли закінчите нею користуватися, як якщо б ви закривали програми на настільному комп’ютері. Це справедливо як для iPhone , так і для телефонів на базі Android .

Так, є рідкісні випадки погано закодованих програм, які використовують багато фонових даних або негативно впливають на час автономної роботи. Якщо у вас є програма, якою вам справді потрібно користуватися, і це одна з таких програм, доцільно було б примусово вийти, коли ви нею не користуєтеся.

Але для більшості людей, які використовують більшість додатків, це не просто марна трата часу, це фактично погіршує продуктивність телефону та час автономної роботи через постійне закриття додатків.

Цікаво: Відомо, чим шкодить зарядка пристроїв через USB ноутбука.

Перед заряджанням батарею потрібно розрядити до 0%.

Загалом, споживче використання літій-іонних акумуляторів з’явилося зовсім недавно. Через це багато людей мають власний досвід роботи зі старими (і вимогливішими) акумуляторами або отримали поради від людей, які робили це.

Деякі типи акумуляторних батарей мають проблеми з «пам’яттю», коли неповна зарядка батареї може значно погіршити продуктивність.

Це не стосується літій-іонних акумуляторів. Насправді вам слід зробити все можливе, щоб уникнути повного розрядження акумулятора. Загалом акумулятор вашого телефону найщасливіший, коли він використовується та регулярно заряджається.

Можливо, один або два рази на рік, проте корисно дати літій-іонному акумулятору в смартфоні повністю розрядитися перед повторним заряджанням, щоб відкалібрувати акумулятор . Це не сприяє подовженню терміну служби акумулятора, але гарантує, що програмне забезпечення телефону може точно повідомляти про заряд акумулятора.

Цікаво: Названо причини, чому може іскрити зарядка вашого смартфона.

Ви не повинні використовувати його під час зарядки

Цей міф базується на ідеї, що тепло шкідливе для вашого телефону та терміну служби акумулятора. Це не зовсім неправда. Ваша батарея найкраще працює при кімнатній температурі (і насправді працює трохи краще в умовах, нижчих за кімнатну). Електроніка, взагалі, не любить тепла.

Але невелике нагрівання, яке виділяється під час заряджання, і додаткове нагрівання, що виділяється вами за допомогою телефону для підрум’янювання Instagram, нічого страшного. Чи варто заряджати телефон, сидячи під прямими променями літнього сонця, граючи в найвимогливішу мобільну гру, яка у вас є? Ні, мабуть, ні. Але все, що є меншим за ці умови стрес-тестів, добре. Просто насолоджуйтесь телефоном.

Насправді ми є великими прихильниками покупки дуже довгих кабелів для заряджання , щоб вам було зручніше користуватися телефоном під час зарядки.

Зарядні пристрої сторонніх виробників можуть пошкодити ваш телефон

Чи ідеально використовувати тільки першокласні зарядні пристрої OEM, створені виробником спеціально для вашого смартфона? ясно. Чи великий ризик зробити інакше? У більшості випадків ні.

Є багато справді чудових зарядних пристроїв сторонніх виробників від авторитетних компаній, таких як Anker, Belkin, Spigen тощо.

Чого варто уникати, так це погано сконструйованих, низькоякісних зарядних пристроїв, які можна знайти на заправних станціях, блошиних ринках та в інших місцях, де продаються дешеві безіменні товари. Не довіряйте свій телефон, який коштує сотні й сотні доларів, зарядному пристрою за 100-200 грн.

Цікаво: Зарядка USB – флешки: міф чи реальність?

Швидка бездротова зарядка пошкоджує акумулятор

Давайте поєднаємо ці два, тому що основа міфу однакова. Існує давня думка, що використання швидкого зарядного пристрою або бездротового зарядного пристрою пошкоджує вашу батарею, оскільки вносить надмірне тепло, яке погіршує роботу схеми батареї.

Технічно це правда, що короткий період інтенсивного заряджання під час піку циклу швидкого заряджання виділяє більше тепла, ніж швидке заряджання.

Технічно також правда, що властива неефективність бездротового зарядного пристрою в порівнянні з дротовим зарядним пристроєм також призведе до додаткового нагрівання.

Однак жоден із них не має достатнього впливу, щоб виправдати будь-яку реальну увагу, і сучасні смартфони зі швидкою зарядкою є дуже безпечними .

Нічна зарядка шкодить акумулятору

Ось ще один міф, який був набагато більш правдивим у минулому та майже неактуальним сьогодні: залишати телефон увімкненим для заряджання на ніч погано для вашого акумулятора.

У минулому смартфони не були настільки кмітливими щодо керування акумулятором. Ваш телефон заряджається до 100%, потім перестає заряджатися, а після повільної розрядки знову заряджається – всю ніч. Сучасні телефони мають адаптивне заряджання та стратегічно керують вікном заряджання, щоб мінімізувати пошкодження акумулятора.

Повністю заряджений і готовий до використання телефон вранці значно переважує будь-який незначний знос, який може призвести до нічного заряджання акумулятора.

Вимкнення телефону шкідливо для акумулятора

Цей міф, залежно від того, хто його поділяє, має обидві сторони. Деякі люди скажуть, що вимикання телефону корисно для акумулятора. Деякі люди скажуть, що залишати телефон увімкненим постійно шкідливо для акумулятора. Правда полягає в тому, що жодна держава насправді не має великого значення в загальній схемі речей.

Ваш телефон розроблено таким чином, щоб він був увімкненим увесь час. Жоден виробник телефонів не створював свій пристрій з наміром вимкнути його та покласти в ящик, коли ним не користуються.

Звичайно, ви можете продовжити термін служби літій-іонної батареї, зарядивши її приблизно на 50-60%, а потім зберігаючи в прохолодному сухому місці, але знову ж таки, це ваш смартфон, а не старий гаджет, який ви зберігаєте. . Але ваш смартфон — це не пристрій, який ви зберігаєте, це те, чим ви користуєтеся щодня.

Ви повинні вимкнути Bluetooth та інші функції

Багато років тому відключення функцій економії заряду акумулятора було набагато кориснішою порадою, ніж зараз. Правда, всі функції смартфона, які потребують живлення, як-от Wi-Fi, Bluetooth, фонові дані тощо, впливатимуть на час роботи акумулятора.

Вимкнути Wi-Fi, коли ви в літаку, і не використовувати Wi-Fi на борту, наприклад, є простим способом вичавити трохи заряду батареї з вашої кишені, якщо у вас під рукою немає зарядного пристрою. І вимкнути фонове оновлення даних для певної програми, яка агресивно шукає дані, які вам не потрібні, постійне оновлення також є мудрим рішенням.

Але вимкнути Bluetooth і Wi-Fi, залишити телефон у режимі польоту або вимкнути всі фонові дані – це надмірно. Для повсякденного користування телефоном буде просто боляче. Кого хвилює, якщо ви збільшите час автономної роботи на частки відсотка, якщо щодня вам доводиться возитися з налаштуваннями або вручну відкривати програми, щоб отримати оновлення?

Те ж саме стосується режиму низької потужності в цілому. Якщо ви застрягли між місцями, де можна зарядити телефон, скористайтеся ним. Але підтримання телефону в режимі низького енергоспоживання ускладнює його використання.

Зрештою, ми сподіваємося, що справжній урок для всіх полягає в тому, що вони повинні використовувати свої телефони так, як їм заманеться. Мікрокерування тим, як ви заряджаєте свій смартфон, може, у кращому випадку, лише незначно збільшити час автономної роботи, і навряд чи варто про це хвилюватися.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version