Home Новини сучасних технологій Adobe Flash Player скоро припинить роботу у Windows 10

Adobe Flash Player скоро припинить роботу у Windows 10

0

Microsoft вже підтвердила, що наступне оновлення для Windows 10 автоматично видалить Flash Player . Оскільки Flash Player наближається до свого офіційного завершення, Adobe тепер видала нове спливаюче попередження, що нагадує користувачам, що Adobe Flash Player скоро припинить роботу у Windows 10.

У вересні 2020 року корпорація Майкрософт підтвердила, що працює над новим автоматичним оновленням Windows, яке видалить програвач Flash із панелі керування та інших областей. Також технічний гігант опублікував необов’язкове оновлення, позначене як «Оновлення для видалення Adobe Flash Player».

Як вам можливо відомо, Microsoft і Adobe планують залучити підтримку Flash на початку 2021 року. Напередодні встановленого терміну Adobe почала відображати спливаючі сповіщення на ПК з Windows, де Flash Player все ще використовується.

«Дякуємо за використання Adobe Flash Player. Щоб захистити вашу систему, Adobe заблокує запуск Flash-вмісту у Flash Layer починаючи з 12 січня 2021 року. Adobe настійно рекомендує негайно видалити Flash Player з вашої системи, натиснувши кнопку видалення », - йдеться у спливаючому повідомленні.

Adobe Flash Player скоро припинить роботу у Windows 10

Як ви можете бачити на наведеному вище скріншоті, Adobe вказала безпеку як причину рішення, підтвердивши, що Flash-вміст автоматично перестане працювати в січні, навіть якщо ви не видалите програвач вручну.

Зверніть увагу, що це спливаюче вікно передається не на всі пристрої і в даний час розгортається поступово. Цілком ймовірно, що через найближчі три тижні він буде широко розгорнутий через Центр оновлення Windows. На додаток до власного попередження Adobe, Flash Player буде видалено з вашої системи за допомогою Windows Update.

Варто зазначити, що ця зміна не вплине на ваші браузери, де Flash все ще залишатиметься вбудованим компонентом до наступного великого оновлення браузера.

Mozilla підтвердила, що Flash Player не буде включений, коли Firefox 85 вийде в січні. Microsoft і Google планують вимкнути Flash Player у своїх веб-браузерах на базі Chromium, але офіційних повідомлень про те, коли це станеться, не повідомляється.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Exit mobile version