Home Новини сучасних технологій Amazon придбав стартап Zoox

Amazon придбав стартап Zoox

0

Сьогодні стало відомо, що Amazon придбав стартап Zoox, який займається розробкою безпілотних автомобілів. На даний момент, сума угоди не розголошується, але за прогнозами, вона склала не менше ніж 1,3 млрд дол. Сьогодні, ближче до вечора, Amazon повинен офіційно оголосити про свою співпрацю із Zoox, але очікувати, що Amazon розкриє вартість угоди не варто.

Amazon придбав стартап Zoox

Також в попередньому звіті йдеться про те, що більшість інвесторів Zoox повернуть свої кошти, а деякі навіть будуть у виграші від такої угоди. Очікується, що після такої угоди, вартість акції Amazon підніметься десь на 0,2%. Раніше, минулого місяця, журнал Wall Street Journal повідомляв, що вартість угоди між Amazon та Zoox не буде перевищувати 3,2 млрд доларів.
Як повідомляється, Amazon спільно із Zoox, хоче створити парк безпілотних автомобілів та планує конкурувати з такою копанією як Waymo, яку підтримує Alphabet.
Раніше Amazon вже інвестував в стартап Aurora Innovation (530 млн. дол.) та виробника електровантажівок Rivian.

Рекомендуємо: Tesla Model 3 отримає бездротову зарядку для смартфонів.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version