Home Новини сучасних технологій Apple представили новий MacBook Air

Apple представили новий MacBook Air

0

Apple представили новий MacBook Air – перший ноутбук на базі власного процесора M1. Це найавтономніший MacBook Air, який до того ж швидше 98% Windows-ноутбуків.

Компанія Apple сьогодні офіційно представила свій перший процесор для комп’ютерів Mac. Він називається M1 і проводиться по техпроцесу 5 нм. У конфігурації однокристальної системи – восьмиядерний центральний і восьмиядерний графічні процесори, що забезпечують набагато більшу продуктивність, ніж нинішні CPU Intel.

Apple представили новий MacBook Air

За рахунок M1 графічна продуктивність нового MacBook Air підвищилася в п’ять разів, а швидкість твердотільного накопичувача зросла в два рази – тут свою роль зіграв власний контролер SSD, інтегрований в M1. Загалом же MacBook Air Late 2020 в три рази швидше «найпопулярнішого ноутбука в своєму класі» і швидше 98% Windows-ноутбуків.

При цьому фірмова риса пристрою - компактність - нікуди не поділася, а автономність навіть зросла. З результатом до 15 годин web-серфінгу і до 18 годин перегляду відео новий MacBook Air став самим довгограючим MacBook Air. А ще він дуже тихий - просто тому, що вентилятор в конструкції відсутній.

Новий MacBook Air отримав сканер відбитків Touch ID, бездротовий адаптер Wi-Fi 6, покращений екран Retina (дозвіл - 2560 х 1600 пікселів) діагоналлю 13,3 дюйма, встановлену ОС macOS Big Sur. Максимальний об'єм оперативної пам'яті становить 16 ГБ, обсяг твердотільного накопичувача - до 2 ТБ.

MacBook Air можна замовити в США з сьогоднішнього дня, продажі стартують наступного тижня. Судячи з усього, Apple не відчуває нестачі в однокристальних платформах M1, на відміну від Apple A14 Bionic для iPhone 12. Вартість новинки становить $ 1000 для звичайних користувачів і $ 900 для освітніх установ.

Читайте також: Новий MacBook Pro показали на концептуальних рендерах.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version