Home Новини сучасних технологій Apple та інші виробники браузерів заблокували казахстанський “сертифікат безпеки”

Apple та інші виробники браузерів заблокували казахстанський “сертифікат безпеки”

0
Apple та інші виробники браузерів заблокували казахстанський "сертифікат безпеки"

Сьогодні надійшла інформація, що Appleта інші виробники браузерів заблокували казахстанський “сертифікат безпеки”. Apple об’єдналася з Google, Microsoft і Mozilla, щоб заблокувати кореневий сертифікат веб-браузера, який використовувався урядом Казахстану для слідкування за своїми громадянами.

Сертифікат дозволяв владі контролювати онлайн-діяльність людей, перехоплюючи та розшифровуючи трафік HTTPS від жителів міста Нур-Султан, столиці Казахстану.

Місцеві Інтернет-провайдери повинні були блокувати іноземні веб-сайти, включаючи Google і Twitter, якщо користувачі не встановили сертифікат, але Apple та інші виробники браузерів у п’ятницю діяли в унісон, щоб заборонити сертифікат, повідомляє ZDNet .

Оскільки Chrome, Edge, Mozilla та Safari відмовляються працювати зі сертифікатом, і браузери видають повідомлення про помилки користувачам, які його встановили, повідомляючи їм, що сертифікат не можна використовувати, оскільки він не заслуговує на довіру.

Як зазначає ZDNet , це вже другий випадок, коли чотири виробники браузерів заборонили сертифікат, виданий урядом Казахстану, на атаки "людина посеред". Перший блок відбувся в серпні 2019 року і діяв, щоб запобігти сертифікату, що використовується для перехоплення трафіку для різних російськомовних та англомовних сайтів соціальних мереж.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Exit mobile version