Home Новини сучасних технологій Apple змусили повернути зарядні пристрої в коробки з iPhone 12

Apple змусили повернути зарядні пристрої в коробки з iPhone 12

0
Apple змусили повернути зарядні пристрої в коробки з iPhone 12

Компанія Apple видалила блок живлення для зарядки і навушники з роздрібної упаковки iPhone 12 і інших смартфонів, які залишилися в продажу, заявивши, що це зміна знизить викиди вуглекислого газу. Apple також заявила, що у більшості людей вже є зарядний пристрій. Але все вийшло не так ідеально, як очікувалося. Згідно отриманої інформації, Apple змусили повернути зарядні пристрої в коробки з iPhone 12.

Сьогодні стало відомо, що в Бразилії смартфони iPhone 12 повинні будуть комплектуватися блоком живлення. Бразильський штат Сан-Паулу ухвалив, що Apple зобов’язана продавати нові iPhone з цим аксесуаром. Раніше схожий інцидент відбувся у Франції. Тільки там Apple змусили повернути навушники у коробку із смартфоном. Французьке законодавство змусило компанію Apple до цього.

Інформацію підтвердило Procon-SP, державне агентство із захисту прав споживачів штату Сан-Паулу. Procon-SP звернувся до Apple в жовтні з проханням дати роз’яснення з приводу вилучення блоку живлення з коробки з iPhone 12. Державне агентство попросило компанію довести, що відмова від зарядного пристрою в комплекті з iPhone 12 Не завдасть шкоди споживачам, а також підтвердити реальні переваги для довкілля. Apple заявила, що у більшості користувачів вже є сумісний зарядний пристрій і що це рішення знизить викиди вуглекислого газу.

Однак бразильському регулятору така відповідь не сподобався. Згідно Procon-SP, блок живлення вважається важливим компонентом, а продаж iPhone без такого адаптера суперечить Кодексу захисту прав споживачів Бразилії.

Агентство стверджує, що Apple не надала достатніх доказів того, що витяг зарядних пристроїв з коробки допоможе навколишньому середовищу, і компанія не гарантує, що запропонує технічну підтримку споживачам, які купили зарядні пристрої сторонніх виробників.

Поки що це рішення прийнято в Сан-Паулу, але міністр у справах споживачів Бразилії також планує змусити Apple продавати iPhone з блоком живлення по всій країні. Можливо, наприклад Бразилії підуть і інші країни.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Exit mobile version