Home Новини сучасних технологій ASUS збирається представити нові ігрові ноутбуки серії ROG Strix

ASUS збирається представити нові ігрові ноутбуки серії ROG Strix

0

Компанія ASUS збирається представити нові ігрові ноутбуки серії ROG Strix на виставці CES 2021 січні майбутнього року. Виробник збирається не тільки оновити моделі своїх портативних ігрових систем графічними прискорювачами GeForce RTX 30-й серії, але також вперше для серії представить моделі на базі мобільних процесорів AMD.

ASUS збирається представити нові ігрові ноутбуки серії ROG Strix

Опубліковані самої ASUS рекламні матеріали не повідомляють точних характеристик майбутніх ігрових лептопів, проте цікавою інформацією про майбутні новинки поділилося китайське видання ITHome. За його даними, ноутбуки ROG Strix 2021-го модельного року зможуть запропонувати в якості основи процесори AMD Ryzen 5000H, аж до флагманської моделі Ryzen 9 5900HX.

На даний момент невідомо, наскільки даний чіп буде відрізнятися від версії Ryzen 9 5900H, про яку сьогодні повідомлялося, але ресурс VideoCardz передбачає, що основна відмінність полягатиме в заявленому рівні TDP процесорів, а також їхній потенціал автоматичного розгону. Ми ж припускаємо можливість навіть ручного розгону.

У якості графічної підсистеми свіжі ігрові лептопи ASUS ROG Strix запропонують мобільні версії GeForce RTX 3060, RTX 3070 і RTX 3080. Відзначається, що це перший раз, коли в складі ігрових ноутбуків буде використовуватися конфігурація з високопродуктивних відеокарт NVIDIA і потужних процесорів AMD.

Слід додати, що анонс потужних восьмиядерних мобільних чіпів Intel Tiger Lake-H45, які стануть прямими конкурентами AMD Ryzen 5000H (Cezanne, Zen 3), відбудеться вже після виставки CES 2021, тому у ASUS, можливо, просто не виявилося вибору на користь тих або інших процесорів. До слова, на ринку також будуть представлені чотириядерні Intel Tiger Lake-H35 зі зниженим показником TDP. Вони будуть пропонуватися в складі деяких моделей ноутбуків, однак дані процесори не можна назвати ідеальним вибором для ігрової системи. З цієї причини більшість виробників ще деякий час будуть випускати ноутбуки на базі актуальних чіпів 10-го покоління Intel Comet Lake-H і свіжої графіки GeForce RTX 30-й серії.

Підтримка дозволу екрану 2K

Додатковою цікавою особливістю ігрового лептопа ASUS ROG Strix на базі Ryzen 5000 стане підтримка дозволу екрану 2K (2560 × 1440 пікселів) і частоту оновлення до 165 Гц. Довгий час геймерам доводилося йти на компроміс, вибираючи ноутбуки з роздільною здатністю 1080p і частотою оновлення до 360 Гц або варіанти з дозволом 4K і низькою частотою оновлення 60 Гц. Золота середина у вигляді QHD-екранів з високою частотою може виявитися дуже популярним рішенням серед ігрових ноутбуків в майбутньому році.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Exit mobile version