Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Банківські картки в смартфоні. Наскільки це безпечно?

Банківські картки в смартфоні. Наскільки це безпечно?

0

За останні декілька років, кількість банківських карток на 1 людину суттєво збільшилася. Зараз мало хто користується послугами одного банку, та й банки пропонують декілька видів банківських карт, які підходять під різні потреби. Користуватися ними всіма одночасно не завжди зручно, оскільки гаманець має певні обмеження, але є вихід із такої ситуації у вигляді додатків для зберігання банківських карток. Саме зараз про банківські картки в смартфоні й поговоримо та спробуємо вияснити, наскільки це безпечно.

Як ми писали вище, банківських карток зараз неймовірна кількість і кожен банк пропонує ту чи іншу карту під певні потреби, одні картки-кредитки, інші для розрахунку в інтернеті, ще одні для отримання соціальних виплат або ж переказів і тому подібне. Якщо користуватися послугами одного банку, то можна отримати від нього 2-3 банківські картки. Якщо взяти до уваги, що багато хто користується послугами 2-х банків, то кількість карток ще збільшується, а якщо додати ще й різноманітні бонусні картки, то у гаманці будуть зберігатися тільки картки без можливості зберігання готівки.

В такій ситуації на допомогу приходять спеціалізовані додатки, які покликані зберігати всі їхні дані в одному місці та ще й з максимальною безпекою. Ми не будемо перераховувати всі такі додатки, тому звернемо увагу тільки на найбезпечніші варіанти, які відповідають стандарту безпеки PCI DSS.

Першим таким додатком можна назвати "Cards", який розроблений для зберігання не тільки банківський карт, а й бонусних та інших карт для знижок. Він доступний як для пристроїв на Android, так і на iOS. Ви просто вводите дані своїх карт в додаток, а додаток вже зашифровує всі отримані дані. Недоліком цього додатку можна назвати поганий переклад на українську мову, але якщо ви володієте англійською, то користування додатком не буде проблематичним.

Наступні додатки, які однозначно варті уваги, це Apple Pay та Google Pay. Говорити про них багато нема потреби, оскільки це фірмові додатки однойменних компаній-гігантів. Apple Pay працює на пристроях Apple, а Google Pay на Android-пристроях. Говорити про безпеку цих додатків також нема сенсу, оскільки користуються цими додатками багато користувачів.

В загальному, якщо говорити про безпеку фірмових додатків Google та Apple, то проблем не було зафіксовано, оскільки компанії такого рівня просто зобов'язані зберігати все в абсолютній безпеці, оскільки в іншому випадку, судові тяганини просто обанкротять даних гігантів.

Також нещодавно, Українцям розповіли, як не потрапити в пастку, знімаючи гроші в банкоматі.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version