Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Відомо, чому на банківській картці роблять опуклі цифри

Відомо, чому на банківській картці роблять опуклі цифри

0

Оскільки банківськими картками користується практично все доросле населення, то напевно було б цікаво дізнатися щось нове про неї, а саме, чому на ній з’явилася та чи інша інформація, чому картка так виглядає, хто її ввів в обіг і тому подібне. Сьогодні ж ми поговоримо про цифри на банківських картках, а саме чому на банківській картці роблять опуклі цифри.

Можливо ви не звертали увагу, або ж не розуміли чому на картці роблять номер картки, термін її дії та ім'я власника саме опуклими, але сьогодні ми розповімо чому так відбувається. Для початку варто звернутися до історії, а точніше до перших карток, які з'явилися в обігу.

Перші банківські картки, якими почали користуватися багатії, були виготовлені із звичайного картону і кожного разу, коли нею здійснювалася покупка, касири переписували її номер, потім відносили в банк і тільки тоді банкіри списували з рахунку покупця необхідну суму і виплачували її продавцеві. В часи, коли банківськими картками користувалося мало людей і вони ще не були поширеними, такий спосіб розрахунку був ефективним, але через деякий час, як кількість власників карток збільшилася, даний спосіб втратив ефективність, оскільки займав багато часу як для продавців, так і для покупців.

Наступним етапом стало введення в обіг металевих карток, на яких були вибиті номери банківських карток. З початком обігу таких карток, змінився й підхід до переписування її номеру. Продавці почали використовувати спеціальний пристрій (імпринтер) та спеціальний бланк. Для переписування номеру було достатньо поставити банківську картку в імпринтер з цим бланком, по якому потім проводилися валиком. В результаті, номер банківської картки залишався відбитим на бланку і вже потім, продавці відносили дані бланки в банк, для отримання грошей.

З часом, коли банківські картки почали широко використовуватися навіть такий спосіб перестав бути ефективним і вже тоді почалося оновлення карток із поступовим додаванням терміну дії, ім'ям власника, секретними кодами та підписами.

Фактично, зараз відсутня потреба в опуклих цифрах, оскільки для оплати в магазинах необхідно тільки магнітну стрічку або чіп, але з точки зору зручності, використання опуклих цифр залишається доцільним.

До переваг опуклих цифр можна віднести те, що вони не стираються та зручні для слабозорих людей. В цілому, це більше дань поваги до перших карток і ймовірно, що в найближчі роки від такого способу нанесення даних на картку ніхто не відмовиться.

Також нещодавно стало відомо, яка оптимальна кількість банківських карт потрібна користувачеві для задоволення усіх своїх потреб.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version