Home Новини сучасних технологій Через збільшення кількості абонентів швидкість супутникового інтернету Starlink знизилась

Через збільшення кількості абонентів швидкість супутникового інтернету Starlink знизилась

0

До такого висновку прийшла компанія Ookla, якiй належить сервіс перевірки швидкості iнтернет з’єднання Speedtest. Kомпанія порівняла результати замірів в II кварталі цього року з результатами аналогічного періоду минулого року, зроблені в Канаді, Франції, Німеччині, Новій Зеландії, Великій Британії та США та зафіксувала зниження швидкості в поточному році від 9 до 54 %, що пояснила збільшенням абонентської бази. Також в звіт компанії за ІІ квартал ввійшли результати замірів в Європі, Океанії, Північній та Південній Америці, де можна побачити слідуючі цікаві цифри.

Цікаво: Наскільки швидкий Інтернет-сервіс Ілона Маска Starlink?

В Північній Америці швидкість загрузки в середньому становила більше 60 Мбіт/с. Результат Starlink в Пуерто-Ріко став рекордним для всіх супутникових провайдерів Північної Америки: 112,22 Мбіт/с.

В Південний Америці компанія також показала чудові результати. Starlink стала самим швидким супутниковим провайдером Бразилії: 128,38 Мбіт/с; друге місце зайняла в Чилі: 94,79 Мбіт/с. В цих країнах була показана сама маленька затримка по всьому регіону 38 мс.

В Новій Зеландії Starlink показав швидкість загрузки 105,99 Мбіт/с, що є найвищим показником серед супутникових провайдерів в Океанії. В Тонга Starlink теж обійшов всіх провідних провайдерів показавши 45,25 Мбіт/с. Величина затримки склала 49 мс в Австралії, 78 мс в Новій Зеландії та 98 мс в Тонга.

В Європі в 16 країнах швидкість Starlink виявилась вищою від середнього показника місцевих провайдерів фіксованого доступу, при цьому в 10 країнах Європи швидкість загрузки Starlink була вища 100 Мбіт/с. В Греції та Австрії вихідна швидкість Starlink склала 19,34 та 17,14 Мбіт/с відповідно, що є вищим показником ніж у провідних операторів. В Португалії вихідна швидкість склала 28,52 Мбіт/с, що є самим кращим показником та рекордним для всіх супутникових провайдерів Європи. Найменші затримки спостерігались в Іспанії та Великій Британії:37 та 39 мс відповідно.

Проте в майбутні роки прогнозується подальше зниження швидкості Starlink, що пов'язано з виходом супутникового зв'язку на мобільний ринок та,відповідно збільшення числа абонентів.

Цікаво: Що таке Starlink, де він доступний і скільки він коштує?

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version