Home Новини сучасних технологій Чому дехто записує номер телефону буквами?

Чому дехто записує номер телефону буквами?

0

Чи стикались ви колись із написанням номера телефону в мережі не лише цифрами, а й буквами? Причому деякі букви замінюють схожими, до прикладу «нуль» на букву «о», а деякі чергують цифри і букви типу «9вісім7три0». Так чому дехто записує номер телефону буквами? Якщо так, але ви не знаєте в чому причина, давайте зараз розберемось з цим.

Я думаю, що перша причина такого запису номерів вас не здивує, так як пов’язана вона із шахраями. Залишаючи самостійно номер в мережі, є ймовірність, що ви потрапите в базу номерів для різноманітних рекламних розсилок чи шахрайських схем. А от якщо номер телефону записати чергуючи букви та цифри, то така ймовірність дуже низька.

Пов’язано це з тим, що зазвичай для збору бази номерів шахраї використовують спеціальні програми, які запрограмовані на відстеження номерів за певним форматом, тобто або 10 або 12 цифр, тільки цифр. Відповідно номер із заміненою буквою, або прописною, не пройде.

Ще одна причина пов’язана із пошуком номера в мережі. Я думаю ви не раз шукали невідомий номер телефону в інтернеті, від якого в вас був пропущений виклик. Так от, деякі користувачі, коли залишають свій номер на певних сайтах чи форумах не хочуть, що б він відображався в пошуку, відповідно такими чином уникають цього.

Загалом такий тип написання номерів можливо у певних випадках не зовсім зручний, до прикладу в оголошеннях щодо продажу товарів, але як варіант захисту та конфіденційності вашого номеру телефону, цілком доцільний.

Також нещодавно стало відомо, звідки телефонні шахраї беруть ваш номер телефону.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version