Home Новини сучасних технологій Чому ми говоримо «АЛЛО» коли піднімаємо слухавку, і що говорять в інших...

Чому ми говоримо «АЛЛО» коли піднімаємо слухавку, і що говорять в інших країнах

0

“Алло”, “так”, “слухаю” – найперші слова, які ми говоримо та чуємо під час телефонної розмови. Традиційно “Алло” є найпопулярнішою відповіддю, але чому ми говоримо «АЛЛО» коли піднімаємо слухавку, і що говорять в інших країнах світу, зараз спробуємо розібратися.

«АЛЛО»

Фактично, це було першим сказаним словом, коли здійснювався перший телефонний дзвінок. Використання цього слова запропонував великий винахідний та рекорсмен по патентах Томас Едісон. Можливо ви запитаєтеся чому саме Едісон, враховуючи що перші телефони винайшов не він. Відповідь можна знайти вище, а саме патенти. Крім того, що він винахідник, він ще вміло вмів домовлятися і купляв велику кількість ідей. Також він займався доопрацюванням багатьох пристроїв, які вперше з’являлися в ті часи.

Так ось, Томас Едісон займався піаром винаходу Белла і всіма можливими способами старався популяризувати цей пристрій та й і телефонне спілкування загалом. Перед Едісоном поставлено питання, яке потребувало негайного вирішення, а саме придумати слово, яке б асоціювалося з телефонною розмовою. Белл запропонував слово “ahoy”, яке використовували моряки для вітання. Едісон же наполягав на видозміненому слові Hello, яке б звучало як Hallo або Hullo. Так ось, прижилися саме ці два слова, які в різних країнах були частково видозмінені (під особливості мови). До нас же дойшло два слова, а саме “Алло” та “Альо”, які схожі по вимові до hallo або hullo (в англійській мові букву H вимовляють так, що її майже нечутно).

Але не у всіх країнах прижилося саме “Алло”. Для прикладу, в Португалії можна почути “Sim”, тобто «Так». В китайців популярне «вей», а в Ізраїлі можна почути “шалом”. Найкраще та найгарніше говорять в Японії «моші моші».

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.



NO COMMENTS

Exit mobile version