Home Новини сучасних технологій Що не можна повідомляти співробітнику банку по телефону

Що не можна повідомляти співробітнику банку по телефону

0

Починаючи з минулого року і до тепер, готівкові розрахунки в Україні зменшилися і причина цього нам всім відома, оскільки вона вплинула не тільки на це, а й на всі сфери в Україні і за її межами. Також варто відмітити, що в Україні популяризувалися безготівкові розрахунки, які останні декілька років набирають обертів і виявляється, користуватися таким методом оплати надзвичайно зручно. Знову ж таки, з використанням безготівкових розрахунків ми стали менше носити та використовувати готівку, чим ускладнили життя крадіям, які спеціалізуються на гаманцях.

В той же час, багато з них перейшли в інтернет, так як через інтернет та телефонні дзвінки їм досить легко виманити великі суми в українців, використовуючи їх довірчивість. Єдине що радує, так це те, що українці дещо впевненіше та безпечніше поводяться в інтернеті та під час телефонних розмов з невідомими людьми, які представляються працівниками банку (зазвичай, найчастіше працівниками ПриватБанку).

Так ось, хочемо всім нагадати, що навіть якщо вам телефонує справжній працівник банку, йому не можна називати певні деталі, а саме:

  • термін дії та цифри на зворотному боці карти;
  • ПІН-коди;
  • логін і пароль для входу в онлайн-банк;
  • одноразові коди.

По-перше, справжній працівник банку ніколи не буде питати у вас такої інформації. По-друге, якщо вам зателефонував шахрай, то йому тим більше не можна називати такі дані. У випадку, якщо ви сумніваєтеся, що вам телефонує працівник банку, рекомендуємо зателефонувати на ОФІЦІЙНИЙ номер банку, який ви можете побачити на зворотній стороні банківської карти, або на офіційному сайті банку. Повідомте співробітникам про шахраїв, які представляються від їхнього імені та передайте їм їхній номер телефону. Вони знають, що необхідно робити в таких випадках.

Завжди, при переході на сайт банку, дивіться в адресну строку, щоб не натрапити на сайт, який зробили шахраї в корисливих цілях.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version