Реклама

Чому телефон швидко нагрівається? Причини та наслідки

Останні Новини

Якщо смартфон почав сильно нагріватись, то не варто тягнути до останнього, а потрібно знайти причину чим раніше. Оскільки часте підвищення температури матиме негативні наслідки для пристрою.

Цікаво: Розповідаємо, чому на смартфоні при покупці так багато додатків

Максимальна температура смартфона вважається 45-50 градусів за Цельсієм. Перевірити температуру смартфона можна за допомогою AIDA64 чи CPU- Z.
При зарядці акумулятора телефона, особливо при швидкій, його температура може збільшуватись, але це не має негативних наслідків. Але якщо під час цього активно користуватись гаджетом (грати в ігри, переглядати відео, тощо) його температура може піднятись вище норми. Коли у використанні новий та надійний телефон із оригінальним та якісним зарядним пристроєм, то скоріше за все, проблем не буде. Коли ж телефон починає нагріватись до такої температури, що його дискомфортно тримати в руках, то краще не використовувати його під час зарядки.
Однією з причин швидкого нагрівання телефона може бути проблема з батареєю.

Термін експлуатації акумулятора підходить до кінця, через що він сильно нагрівається, та може здуватись. Або він взагалі був бракованим, тому сильно нагрівається навіть на новому смартфоні.

Також причиною може бути неякісний зарядний пристрій, навіть якщо він і неоригінальний, то характеристики мають співпадати з оригінальним. В іншому випадку пристрій може нагріватись під час підзарядки. Також варто відмовитись від дешевих та неякісних зарядних пристроїв.
Телефон може нагріватись коли його процесор завантажений якоюсь важкою програмою, це може бути для прикладу тривимірна мобільна гра.

Смартфон також може нагріватись, якщо на ньому буде щільний чохол, який просто буде утримувати все тепло всередині. Перевірити цю версію дуже легко, варто просто зняти його і порівняти температуру нагрівання.
Також слід звернути увагу на програми, які працюють у фоновому режимі. Щоб уникнути нагрівання слід в налаштуваннях заборонити їм працювати у фоновому режимі.
Якщо причиною нагрівання став операційний збій, то для виправлення ситуації достатньо просто перезавантажити телефон. В крайньому випадку треба почистити смартфон від сміття, чи скинути до заводських налаштувань.

Цікаво: Відомо, як відновити видалені фотографії з Google Photos з ПК і смартфона

Також на перегрівання може впливати внутрішнє пошкодження. При падінні чи ударі можуть пошкодитися певні деталі, через що відбудеться порушення звичайного теплообміну. Для виявлення цієї причини слід віднести смартфон на діагностику в сервісний центр.

Отже, якщо телефон почав нагріватись, окрім порад вище, слід виконати наступні пункти.

  • Перш за все потрібно перезавантажити телефон.
  • Перевірити телефон через антивірусну програму, адже телефон може нагріватись через вірус або роботу шкідливого програмного забезпечення.
  • Якщо смартфон почав нагріватись раптово після скачування певних програм, то їх краще видалити.
  • Перевірити витрати заряду батареї. В налаштуваннях в розділі "Батарея" є статистика в якій вказано які програми найбільше витрачають заряд, саме вони і можуть бути причиною швидкого нагрівання.
  • Видалити оптимізатори та програми очищення. В більшості випадків вони тільки навантажують пристрій, оскільки працюють у фоновому режимі.

Ці поради допоможуть уникнути серйозних проблем в майбутньому.

Цікаво: Для чого в подарунок до смартфона дають SIM-картку та що з нею робити?

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

З’явилися офіційні прес-рендери смартфона LG Wing

Сьогодні в мережі з’явилися офіційні прес-рендери смартфона LG Wing, який дебютує 14 вересня. Раніше LG показали короткий тизер із...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -