Home Новини сучасних технологій Чому українцям телефонують із невідомих номерів та мовчать в трубку

Чому українцям телефонують із невідомих номерів та мовчать в трубку

0

Останнім часом почастішали випадки, коли українцям телефонують із невідомих номерів та мовчать в трубку, або ж просто телефонують не очікуючи на відповідь. В більшості випадків, якщо це спостерігається досить часто, це спам дзвінки. Причиною таких дзвінків можуть стати дві причини, а саме перевірка активності номера абонента та ймовірність змусити вас перетелефонувати.

Стосовно перевірки активності, то шахраї купляють великі бази номерів, де досить велика кількість неактивних абонентів. Таким чином, коли вони виконують продзвон номерів і ви піднімаєте слухавку, ваш номер заносять в базу активних номерів, де з вами вже почнуть “працювати” реальні шахраї. У випадку, якщо ви підняли слухавку, але мовчали, то ваш номер не вважається активним. Ваш номер і далі буде залишатися в загальній базі, до тих пір, поки ви не піднімете слухавку і скажете хоча б одне слово.

Тепер стосовно наступної причини таких дзвінків, а саме провокувати вас на дзвінок. Якщо ви вже потрапили в базу активних користувачів, то шахраї починають “обробляти” вас. У випадках, коли вони просто телефонують і не чекають на вашу відповідь, вони надіються на те, що ви їм передзвоните. Проблема в тому, що вони використовують платні номери, а значить дзвінки на них обійдуться вам дуже дорого.

Заробіток шахраїв формується на тому, скільки хвилин ви будете з ними розмовляти — чим довше, тим вищий заробіток.

Також можливий варіант, що вам телефонують колектори, якщо у вас є непогашений кредит в банку. Таким чином, вони хочуть морально вплинути на вас і змусити швидше повернути борг.

Щоб вберегтися від такого, не приймайте дзвінки від незнайомих номерів і тим більше не передзвонюйте до них. Якщо вам будуть телефонувати реальні люди і в них будуть справи до вас, то ви як мінімум отримаєте смс від них, або ж вас попередньо повідомлять у месенджері.

Також нещодавно було названо найпоширеніші схеми шахраїв під час пандемії.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version