Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Чи безпечно користуватися платіжними терміналами для оплати послуг

Чи безпечно користуватися платіжними терміналами для оплати послуг

0

Напевно багато хто стикався і користувався такими платіжними терміналами, які зазвичай встановлюють в магазинах або ж навіть на вулиці. В даному випадку не йде мова про платіжні термінали ПриватБанку, а про ті, які пропонують поповнювати онлайн-ігри, мобільні рахунки і тому подібні. В них зазвичай навіть не використовуються сенсорні екрани, а для здійснення операції використовуються звичайні кнопки. Відповідно, досить часто можна зустріти відгуки, які стосуються саме таких терміналів, а саме те, що при оплаті тої чи іншої послуги, зникали кошти і їхнє повернення було неймовірно проблематичне або ж взагалі неможливе. Зараз же про це поговоримо і спробуємо вирішити, чи безпечно користуватися платіжними терміналами для оплати послуг.

В першу чергу варто розуміти, що більшість таких терміналів зареєстровані не просто на фізичну особу підприємця, а на юридичну, тобто за кожним таким терміналом "кіоском" стоїть більш-менш велика компанія, яку також контролюють фінансові установи і у випадку проблем, з тієї компанії можуть не тільки стягнути великий штраф, а ще й позбавити ліцензії на надання фінансових послуг та приймання платежів від населення.

Наступне, що варто розуміти, це те, що при користуванні такими терміналами, а ще й в незнайомих місцях, завжди необхідно зберігати чек і зберігати його до отримання коштів або ж оплати тої чи іншої послуги. Фактично, чеки необхідно зберігати при виконанні будь-яких фінансових операцій і навіть при покупці в продуктовому магазині, оскільки це ваша страхівка на випадок неякісно наданих послуг або ж шахрайських дій.

І останнє. Якщо ж з вами трапилася неприємність у вигляді затримки проведення платежу через такі термінали "кіоски", то зразу звертайтеся в техпідтримку терміналу. В більшості випадків, всі проблеми вирішуються під час телефонної розмови, тому зразу панікувати нема потреби.

Стосовно безпечності таких терміналів, то варто не забувати, що платіжні термінали і ваші гроші не можуть зникнути безслідно. Якщо ж ви не довіряєте таким терміналам, то краще скористайтеся тими, які пропонує ваш банк. В нашому випадку, для оплати товарів або послуг, ми користуємося терміналами самообслуговування від Приватбанку або мобільним-банком Приват24.

Також нещодавно було названо причини, чому в магазинах часто не працюють термінали для оплати банківськими картками.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version