Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Названо причини, чому в магазинах часто не працюють термінали для оплати банківськими...

Названо причини, чому в магазинах часто не працюють термінали для оплати банківськими картками

0

В 2021 році досить складно здивувати когось наявністю банківської картки, оскільки зараз ними користується практично все працююче населення України, студенти, пенсіонери і навіть неповнолітні. Відповідно до такої кількості банківських карток, було б логічним, щоб всі магазини приймали оплату за допомогою них. На жаль, логіка це така річ, яку бачать одні і не бачать інші, це саме стосується й банківських карток та терміналів для оплати ними. На жаль, в Україні працює достатня кількість магазинів, які не приймають оплату банківською карткою, або ж, маючи відповідні термінали, відмовляються приймати банківські картки, аргументуючи “непрацюючим” терміналом. В більшості випадків, такі магазини просто не хочуть приймати платежі банківською карткою і вигадують 1001 причину, щоб змусити нас оплачувати покупку готівкою. Саме про це зараз і поговоримо, та буде названо причини, чому в магазинах часто не працюють термінали для оплати банківськими картками.

Фактично, можна виділити тільки 2 причини.

Причина 1. Термінал не працює

В даному випадку мова може йти як про справді непрацюючий термінал (хоча це й рідкість), так і про обман з сторони магазину, щоб змусити вас платити готівкою.

Якщо в певному магазині термінал ІНКОЛИ не працює, то це схоже на правду, але якщо термінал ПОСТІЙНО не працює, то тут варто замислитись, чи вас не обманюють.

Якщо магазин (а точніше власник магазину) і справді займається обманом, то робить він це з двох причин, а саме ухилення податків та видача "чорної" заробітної плати. Таким чином, власники магазинів "набивають" касу готівкою, яку потім простіше не оподатковувати і не включати в звіти, а також виплачувати додаткові заробітні плати працівникам і навіть розраховуватися за товари.

Причина 2. Дорогий еквайринг

Також часто можна почути таку причину. В даному випадку, про еквайринг говорять більше ті власники магазинів, які взагалі не використовують термінали для оплати банківськими картками.

Що ж робити, якщо у вас не приймають банківську картку для оплати покупки?

Фактично, вплинути на власників магазинів не вийде ніяк. Жодна перевірка не зможе підтвердити факт маніпуляцій з сторони власника магазину, оскільки він може просто ввімкнути термінал і поскаржитися на його "погану і нестабільну" роботу.

Що ж робити, якщо ви хочете розраховуватися банківською карткою, а не готівкою? Якщо взяти до уваги мій спосіб боротьби, то я просто роблю покупки в тих магазинах, які приймають банківську картку. В більшості випадків, це або супермаркети або більш-менші серйозні мережі магазинів. Крім цього варто нагадати, що вести облік витрат набагато простіше при розрахунку банківською карткою, ніж готівкою.

Також нещодавно стало відомо, що означають цифри в номері банківської картки.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version