Home Новини сучасних технологій Чи безпечно використовувати додаток Приват24 на смартфоні

Чи безпечно використовувати додаток Приват24 на смартфоні

0

Останнім часом в мережі можна зустріти багато інформації про Приват24, а саме про те, що ним небезпечно користуватися на смартфоні і тому подібне. Зараз же спробуємо відповісти на запитання, чи безпечно використовувати додаток Приват24 на смартфоні.
Спочатку коротко назвемо найпоширеніші причини для відмови від Приват24, серед найпопулярніших називають те, що Приват24 виснажує смартфон та сповільнює його роботу; шахраї можуть заволодіти вашим рахунком через додаток; ПриватБанк відстежує своїх клієнтів через додаток. Тепер спробуємо розібратися, чи справді це причини для відмови від Приват24.

Вповільнення смартфона та його швидка "розрядка"

І так, перша причина пов'язана із вповільненням смартфона та надмірному виснажуванню акумулятора. З одної сторони це твердження правильне, оскільки додаток дійсно працює в фоновому режимі. Причиною цього виступає сканування смартфона і додатка на проблеми безпеки, отримання свіжих оновлень і тому подібне. На нашу думку, ця проблема додатка перебільшена, оскільки практично всі додатки працюють у фоновому режимі і часом виснажують акумулятор ще більше, ніж Приват24. Скажемо так, якщо вас сильно хвилює проблема надмірного використання акумулятора, то можете заборонити додатку працювати в фоновому режимі.

Стосовно вповільнення смартфона, то з такою претензією можна звернутися до всіх додатків, оскільки при малому об'ємі оперативної та внутрішньої пам'яті, кожен додаток після запуску буде навантажувати смартфон так, як в останній раз. В даному випадку, краще придбати більш потужний смартфон і проблема сама зникне.

ПриватБанк відстежує своїх клієнтів через Приват24

Напевно це одна з найабсурдніших причин, щоб відмовитися від Приват24. Якщо більше розібратися в цьому питанні, то при необхідності, ПриватБанк й так зможе отримати всю необхідну інформацію про своїх клієнтів і це не враховуючи того, що вони й так знають дуже багато чого з офіційних джерел. Скажемо навіть більше, в ПриватБанк знають про своїх клієнтів тільки те, що клієнти ж самі й повідомили. Відповідно до цього, відмовлятися від такої корисної послуги, як онлайн-банк тільки через ймовірність стеження, це абсурдно. З такою боязню стеження варто відмовитися від всіх відомих соціальних мереж, месенджерів, телефонних розмов і взагалі від інтернету. Сумніваємося, що ви підете на такий відчайдушний крок, особливо якщо вам нема чого приховувати (кримінального і тому подібного).

Рекомендуємо: Названо 3 можливості Приват24, про які мало хто знає.

Вмонтований антивірус

Ще одним аргументом для видалення Приват24 є те, що в додатку вмонтовано антивірус, який сканує смартфон та передає всю отриману інформацію розробникам і додатково, ще й вповільнює смартфон. Скажемо так, цей аргумент об'єднує в собі всі попередні моменти, а саме виснаження смартфона і стеження. Логічно, що це далеке від реальності, оскільки не було ні одного підтвердженого факту, який би підтвердив стеження ПриватБанку за своїми клієнтами і тим більше розпосюдження цієї інформації.

Антивірус в додатку дійсно вмонтований, але його основна функція це сканування смартфона та додатка Приват24 на вразливості, які можуть нашкодити вашій конфіденційності та неправомірному доступу до Приват24.

Шахраї, шахраї і шахраї

Ну і останнє, це шахраї, які можуть заволодіти вашим смартфоном та отримати доступ до Приват24. Нагадуємо, що для входу в Приват24 необхідно пройти авторизацію, тобто вводити пароль, який знаєте тільки ви. Відповідно до цього, щоб шахрай отримав доступ до вашого кабінету в Приват24, йому необхідно знати пароль для входу. Якщо ви не повідомляли його нікому, то й доступ до Приват24 ніхто не зможе отримати.

Завжди використовуйте максимально складний пароль, який включатиме як набір цифр, так і великих і малих букв. Також не забувайте про спеціальні символи. В такому випадку шахрай не зможе підібрати пароль. Також додайте різноманітні способи захисту для вашого смартфона, використовуючи для розблокування пін-код, або відбиток пальців.

Як бачите, всі ці аргументи не варті того, щоб відмовлятися від такого потужного, зручного та корисного інструменту у вигляді Приват24. Якщо ви не згідні з нашою думкою, то видаляйте Приват24 і повертайтесь до черг у відділеннях, близьких контактів з іншими людьми і тому подібного.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version