Home Новини сучасних технологій Чи допоможуть чорні шпалери на смартфоні підвищити час автономної роботи?

Чи допоможуть чорні шпалери на смартфоні підвищити час автономної роботи?

0

Проблема недостатнього часу автономної роботи смартфона дуже актуальна. Люди все більше роботи виконують в телефонах на вулиці чи в офісі і не завжди зручно носити з собою зарядні пристрої. Для оптимізації заряду користувачі вигадують різні цікаві способи. Два найпоширеніші та найдієвіші: зниження яскравості, скорочення роботи екрана. Чому всі дії спрямовані саме на дисплей? Тому що він забирає найбільше ресурсу батареї.

Цікаво: Функції Android, які збережуть заряд акумулятора

Сьогодні ми поговоримо про ще один спосіб, який часто використовують – встановлення чорних шпалер. Є такий тип матриці, як AMOLED. Вона працює за допомогою органічних світлодіодів. В ній кожен піксель підсвічується окремо, а потребують підсвітку лише білі на кольорові. Виходить, що чим більше чорних тонів на екрані, тим менше заряду акумулятора витрачається. Якщо ж екран чорний повністю, то й автономність можна підвищити.

Здається ось і знайшлось рішення проблемі швидкого розряджання. Насправді не все так просто. Чорний екран здатен зберегти заряд, але не суттєво. Справа в тому, що користувачі не проводять час на головному екрані. Зазвичай відкриваються різні програми, месенджери, браузери. А тут всі чорні шпалери участі не беруть. Хіба що можна встановлювати кругом темну тему, тоді дійсно автономність виросте.

Повернемось все таки до теми збереження заряду через чорні шпалери. Як вже було сказано раніше, не на всіх екранах це можливо. Якщо у вас IPS матриця, то чорний екран буде споживати стільки ж енергії, як і кольоровий.
Однотонні чорні шпалери підвищують автономність в смартфонах з матрицями: Dynamic AMOLED, OLED, AMOLED, Super AMOLED Plus, Super AMOLED. Все це екрани зроблені по одній технології, а відмінність в назвах говорить про вдосконалення виробників.

Цікаво: Що таке графеновий акумулятор і як він змінить технологію?

Якщо ви не знаєте який тип матриці у Вашому пристрої, то це можна легко перевірити. По-перше, таку інформацію розміщує виробник на офіційному сайті. По-друге, всі онлайн магазини з технікою прописують цю характеристику в описі. Також на допомогу можуть прийти огляди Вашої моделі смартфона.\

Дізнатись цю інформацію важливо. Від матриці буде залежати чи варто взагалі встановлювати чорні шпалери, чи можна насолоджуватись гарним фото на заставці.

Цікаво: Відомо, чи справді швидка зарядка вашого смартфона погано впливає на акумулятор

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version