Home Новини сучасних технологій Чи можуть оператори мобільного зв’язку самовільно змінювати тарифний план?

Чи можуть оператори мобільного зв’язку самовільно змінювати тарифний план?

0

Питання тарифних планів мобільних операторів, зокрема встановлення цін на них, турбує більшість користувачів. Особливо, коли вам змінюють тариф без вашої згоди та попередження. Сьогодні ми розглянемо чи мають вони на це право та як діяти, коли вам змінили тариф чи його умови без повідомлення.

Якщо говорити про те, чи може оператор самостійно змінювати тариф без попередження, то ні. Оператор мобільного зв’язку повинен повідомити абонента про майбутні зміни не пізніше, ніж за 10 днів. Повідомити абонента оператор повинен через SMS-повідомлення, а також в особистому кабінеті. Тобто вони повинні дати можливість своїм користувачам погодитись із змінами чи обрати для себе інший варіант тарифу. Якщо протягом цих 10 днів ви не зреагували на повідомлення про зміну тарифу, то ваше мовчання розглядатиметься як згода.

Проте, якщо мова стосується зміни умов в рамках одного тарифу, то оператору не обов’язково чекати 10 днів, варто лише повідомити про зміни умов абонента і здійснювати їх.

Тепер поговоримо як діяти, якщо ваш оператор самостійно змінив тариф. Найперше, ви можете звернутись до мобільного оператора та спробувати їх переконати в тому, щоб залишити вас на старому тарифі. Зазвичай вони говорять, що він перейшов в архів, але це не означає, що ним не можна користуватись. Якщо ви наведете декілька аргументів, можливо вам підуть на уступки.

Ще один шлях, дещо агресивний, а саме повідомити про перехід до іншого оператора через зміну тарифного плану. Оператор буде намагатись втримати вас і ймовірно, запропонує вигідні умови користування їхніми послугами. І останнє, ви можете звернутись в головний офіс компанії оператора мобільного зв’язку, але це займе досить багато часу.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version