Home Новини сучасних технологій Чи небезпечне для комп’ютера раптове вимкнення світла?

Чи небезпечне для комп’ютера раптове вимкнення світла?

0
Чи небезпечне для комп'ютера раптове вимкнення світла?

Пам’ятається, коли знайомство з комп’ютером тільки починалось, досвідчені комп`ютерщики наголошували на тому, що комп’ютер потрібно обов’язково вимикати через пуск, а не натисканням кнопки на блоці чи, тим більше, висмикуванням вилки з розетки. Тому з того часу закралася думка, що раптове вимкнення електроенергії може призвести до певних проблем з комп’ютером.

Цікаво: Названо декілька порад, які вирішують проблему зависання комп’ютера

Звичайно, що нічого доброго в цьому немає, але й нічого критичного теж не відбудеться. Ходять міфи, що в такій ситуації може виникнути поломка технічної частини заліза комп’ютера. Але, якщо раніше можливо таке могло статись, то тепер дана ситуація виключається.

Також існує думка, що різке вимкнення світла може пошкодити жорсткий диск, пояснюючи це тим, що під час різкої зупинки головки диска починають пошкоджувати його зсередини, але насправді під час такої ситуації головки спокійно стають у свою вихідну позицію. Єдине чим ми ризикуємо в даному випадку, це втратити якісь важливі файли чи якусь недописану документацію, яку ми не встигли зберегти. Але зараз більшість програм мають функцію автозбереження, тому навіть ці ризики мінімальні.

Інша справа коли вимкнення світла відбувається систематично. В таких випадках може пошкодитись операційна система, яка має свої активні фонові процеси і запустити її вже не вдасться. Прийдеться перевстановлювати Windows. Щоб убезпечити себе на всі 100, то можна встановити безперебійне джерело живлення. Воно дає змогу постачати електроенергію ще 10-20 хв. після вимкнення світла. За цей час ви зможете зберегти всі дані та правильно вимкнути комп'ютер.

Цікаво: Монітор у комп’ютері не вмикається. Що робити?

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version