Home Новини сучасних технологій Чи небезпечно вмикати чайник без води

Чи небезпечно вмикати чайник без води

0
Чи небезпечно вмикати чайник без води

Сьогодні для приготування чаю вже рідко хто користується звичайним чайником на плиті. На заміну їм успішно прийшли електрочайники. Але з кожним може трапитись випадок, коли поспішаючи увімкнули чайник, а потім виявили, що забули налити в нього воду. Це відразу лякає, тому що перша думка, що виникає, це та, що чайник вже згорів та не працює. Але насправді сучасні чайники захищені від даної ситуації.

Цікаво: Xiaomi представила багатофункціональний електричний чайник Mijia

Вони оснащені спеціальним термореле, яке під час відсутності води буквально через пару секунд вимикає прилад. Єдине, що ні в якому разі не потрібно робити, це виявивши відсутність води наливати якнайшвидше її у пустий увімкнений чайник. Через перепад температур дійсно може щось пошкодитись.

Також необов'язково намагатися налити якнайбільше води, думаючи, що якщо в чайнику вода буде лише на дні, то він теж може вийти з ладу. В сучасних електрочайниках головне, щоб вода покривала весь нагрівальний елемент, а закип'ятити вони можуть і малу кількість води, успішно вимкнувшись після завершення цього процесу. Звичайно, що старі електрочайники, чи дешеві невідомих виробників можуть не мати цих функцій і тоді дійсно ТЕН може перегрітись та згоріти при відсутності води. Може виникнути навіть замикання та пожежа.

Тому для того, щоб уберегти себе від подібних випадків краще купити сучасний, дорожчий чайник та спокійно спати.

Цікаво: З’явився електричний чайник-кружка від Xiaomi 17 Pin Star

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version