Home Новини сучасних технологій Навіщо на кінці зарядки розміщений невеличкий циліндр

Навіщо на кінці зарядки розміщений невеличкий циліндр

0
Навіщо на кінці зарядки розміщений невеличкий циліндр

Циліндр в кінці зарядного пристрою, мабуть, бачив майже кожен і майже кожен задумувався над тим, для чого він потрібен. Впевнений, що більшість так і не дали собі відповідь на це питання. А насправді цей пристрій, якщо його так можна назвати, називається шумовий фільтр. Встановлюють його переважно в зарядках складних електронних пристроїв, таких як ноутбуки, стільникові телефони, телевізори, принтери. Давайте розберемось для чого він потрібен.

Цікаво: Відомо, чи потрібен Вам новий USB-кабель для швидкої зарядки

Для початку відзначимо, що електронні пристрої створюють свої власні високочастотні електромагнітні хвилі, які можуть перешкоджати роботі з високочастотними пристроями, що знаходяться поруч. Тобто кабель зарядного пристрою, подібно антені поширює високочастотні шуми. Це може перешкоджати, наприклад, поширенню Wi-Fi сигналу.

Раніше для захисту від високочастотних перешкод всі дроти екранувались, але сьогодні дешевше поставити саме такий фільтр.

Що ж знаходиться всередині цього циліндрика? Всередині розташоване осердя, яке складається з двох половинок, виконаних з ферриту. Феррит - це сплав заліза з оксидами інших металів. Він дуже добре намагнічуться і перешкоджає проходженню високочастотних хвиль.

Цікаво: Відомо, як шкодять смартфону короткі зарядки

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version