Home Новини сучасних технологій Чи потрібна сучасним смартфонам велика кількість датчиків зображення

Чи потрібна сучасним смартфонам велика кількість датчиків зображення

0

Багато смартфонів сьогодні замінюють нам фотоапарати та іншу техніку. Нові моделі смартфонів зараз отримують не лише одну камеру, а три або чотири різних датчика, що справді дає можливість отримання фотографій, не гірших, ніж зроблених професійною технікою. Сьогодні ми спробуємо детально розібратись із призначенням кожного з можливих датчиків смартфона та чи справді в них є потреба.

Розпочинаємо ми із основного датчика. Сьогодні багато з нас вибираючи смартфон звертають увагу лише на кількість мегапікселів основної камери, та й все. І це вкрай неправильно. Основні датчики можуть отримувати 12 Мп, 64 Мп чи 108 Мп, при цьому якісні фото виходитимуть не завжди. Тут варто звертати увагу на такі параметри як система стабілізації, діафрагма об’єктива та якість лінзи. Звісно, якісні зображення залежатимуть і від алгоритмів програмного забезпечення та апаратного процесу обробки зображення.

Наступний датчик, який є практично на усіх смартфонах, це ширококутний. Даний датчик отримав можливості фіксації більшого простору в кадрі. Відбувається це за допомогою короткої фокусної відстані та за рахунок спотворення лінзи. Такі датчики можуть отримувати 8 – 16 Мп, а в більш дорожчих моделях – більше 20 Мп. Також ширококутний датчик можна зустріти і в складі фронтальної камери.

Третій датчик – це телеоб’єктив. Даний датчик в бюджетних моделях можна зустріти рідко, Цей датчик має можливість робити фотографії з 3 або 5-кратним збільшення, при цьому якість фото не втрачається. Правда тут ще грає роль розмір датчика та й сама система лінз. Як на нас, то цей датчик вартий уваги.

Наступний датчик – датчик глибини. Досить сумнівний датчик, так як і без нього основна камера разом із відповідними алгоритмами без проблем справляється із визначення та розмиванням фону.

Останній датчик - Time-of-flight (ToF-сенсори). Ось на цей датчик варто звертати увагу. Основна його ціль полягає в швидкому фокусуванні, досягненні ефекту боке, а також використовується при 3D-скануванні та роботі з середовищем доповненої реальності, ну і при розблокуванні смартфона за допомогою FaceID.

Отож, основною нашою рекомендацією при виборі смартфона для справді якісних знімків, є звернення уваги на характеристики та загалом на програмне забезпечення пристрою, а не лише на зовнішній вигляд та велику кількість камер.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version