Реклама

Чи потрібно замінювати Sim-картку і як часто це робити?

Останні Новини

SIM-картка, як і будь-що інше, зношується і псується, навіть якщо ви її ніколи не виймаєте із телефона. Вона дуже маленького розміру, але має в собі багато елементів, про які не всі знають. Це різні мікросхеми, чіпи, а також пам’ять. Ви ж точно зберігаєте контакти на сім картку, так ось зберігаються вони саме завдяки наявності пам’яті. Всі ці деталі можуть виходити з ладу. Звісно, є люди, які і по десять років не замінювали свою картку і вона в них чудово працює, але так буває не завжди. В ідеалі, щоб не було непередбачуваних ситуацій, краще виконувати заміну раз в 5 років приблизно, тим більше що це робиться дуже просто.

Як робиться заміна сім картки на нову? Для цього просто потрібно прийти до свого мобільного оператора та попросити заміну із збереженням номера. Робиться це швидко, не потрібно навіть чекати декілька днів. На місці відразу вам віддадуть нову картку із старим номером. Єдиною проблемою може стати блокування інтернет-банкінгу, бо там побачать що ви замінили сімку, але відновити роботу можна одним дзвінком до оператора.

Цікаво: Українцям розповіли, як вберегтися від шахрайства з перевипуском SIM-карт

Із тим, коли і як замінювати сім картку ми розібрались. Але ще є й певні ознаки, які говорять про те, що картка зносилась і потребує оновлення. Ось список проблем, які говорять про несправність сімки:
·Під час розмови по телефону пропадає мережа і переривається автоматично дзвінок.
·Мережа сама по собі то з'являється, то зникає і так багато разів за день без причини. Проблема може бути і в телефоні, але щоб переконатись переставте сімку в інший пристрій і прослідкуйте чи буде там ловити мережа, чи ні.
·Постійно пропадає та вимикається інтернет без причини там де він зазвичай є.
·Сервіси провайдера не працюють, ними не можливо скористатись.
·Пропадає 4G, замість нього вмикається 3/2G. Це також говорить про те, що сімка застаріла. Особливо це стосується тих районів де покриття якісне.

Це основні ознаки того, що сім картка потребує заміни. Якщо жодних ознак немає, але ви знаєте, що карті вже багато років, рекомендуємо також її оновити, бо поломка може відбутись будь-якої хвилини і в самий непередбачуваний момент. До речі, якщо ваш смартфон підтримує eSIM, то краще перейдіть на неї. Це електронний варіант тої самої сім-картки, який просто зберігається в пам'яті телефона. Для переходу на такий формат потрібно просто звернутись до мобільного оператора.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Ціна нової моделі iPhone з одним терабайтом пам’яті виявиться рекордною

Видання MyDrivers опублікувало матеріал, у якому повідомляється про те, що ціна нової моделі iPhone з одним терабайтом пам'яті виявиться...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -