Home Новини сучасних технологій Чи правда, що не можна користуватися смартфоном під час заряджання

Чи правда, що не можна користуватися смартфоном під час заряджання

0

З тих пір, як з’явилися перші кнопкові телефони та перші смартфони, серед користувачів цих пристроїв поширюється багато інформації стосовно правильної експлуатації телефонів, які покликані продовжити термін його життя. В більшості випадків, такі рекомендації не завжди дієві, тому зараз піде мова про те, чи правда, що не можна користуватися смартфоном під час заряджання. Причиною для вибору такого запитання стало те, що навколо нього досить багато суперечок і на ділі, більшість власників смартфонів не знають, як правильно користуватися своїм ґаджетом.

Нагрівання батареї

Одним із аргументів для відмови від користування смартфоном під час заряджання є нагрівання батареї. Справді, нагрівання смартфона до екстремальних температур негативно впливає на смартфон, особливо в тих випадках, коли таке трапляється часто. При такому тривалому нагріванні смартфона акумулятор може почати плавитися або ж вибухнути. Крім цих двох ситуацій, можливе й повне виведення смартфона із ладу.

В даній ситуації є деякі моменти, коли використовувати смартфон під час заряджання можна. Найперше, це оригінальний зарядний пристрій та відсутність захисного чохла. В такому випадку смартфон не буде сильно нагріватися.

Крім цього, не рекомендується навантажувати смартфон під час заряджання, а саме грати в ігри, дивитися відео або фільми та розмовляти з кимось по телефоні. Тобто вам необхідно звести до мінімуму використання смартфона і якщо ви просто відповісте на повідомлення в месенджері, або ж подивитеся яка година, то ваш смартфон не постраждає.

Заряджання триватиме довше

Це цілком логічна причина, щоб відмовитися від використання смартфона під час заряджання. Для прикладу, якщо ваш смартфон повністю заряджається за півтора години, то при активному користуванні цей час може збільшитися до 2 - 3 год. В таких випадках, смартфон вже почне нагріватися і існує ймовірність тих наслідків, які описані вище.
В даному випадку, якщо вам необхідно швидко зарядити смартфон, то варто почати процес зарядки і не підходити до нього півтора години.

Зменшення терміну експлуатації акумулятора

В даному випадку, багато хто вважає, що при користуванні смартфоном під час заряджання, термін життя акумулятора істотно скоротиться. На ділі, це твердження більше актуальне для підроблених смартфонів та акумуляторів сумнівної якості.

При користуванні оригінальним смартфоном з таким же акумулятором, проблем із скороченням терміну експлуатації не повинно виникати, оскільки ПЗ на смартфоні, яке контролює акумулятор, вправно справляється із процесом заряджання та не дозволяє акумулятору сильно виснажуватися, та втрачати в автономності без потреби.

Як бачите, в більшості випадків користуватися смартфоном під час заряджання можна, головне не сильно навантажувати його і не часто. Якщо ж у вас оригінальний смартфон, а не підроблений і він не перегрівається під час заряджання, то швидка відповідь у месенджері нічим йому не нашкодить.

Також нещодавно було названо найбільшу помилку власників смартфонів, через яку вони вбивають акумулятор.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version