Реклама

Чи правда, що розмовляти довго по телефону шкідливо для здоров’я?

Останні Новини

Раніше,в дитинстві, батьки сварились постійно на дітей, щоб ті не розмовляли годинами по телефону і що нібито це шкодить здоров’ю. Давайте спочатку пригадаємо, які ж тоді були телефони. Це були або стаціонарні апарати, або ж перші телефони, які були величезного розміру та ще й з антенами. Вони були тяжкі та не зовсім зручні, але ж нові на той час. Якщо брати до уваги такі пристрої, то вони дійсно не дуже добре впливали на здоров’я, люди і самі це помічали. В дитинстві нам було все одно, а от дорослі після тривалої розмови бувало жалілись на головні болі і вони ставались дійсно із-за балачок. В чому ж була проблема?

Справа в тому, що старі телефони працювали на повну потужність під час розмови. Базових станцій було дуже мало, тому і сигнал передачі був дуже потужний. Високі частоти мають велику силу разом із випромінювачем (антеною у випадку старих телефонів). Саме це поєднання і провокувало головний біль у людей, які часто з кимось розмовляли.

Цікаво: Декілька причин не заряджати телефон у машині

Які ж справи із сучасними смартфонами? Вже все давно змінилось і телефонні розмови не несуть жодної шкоди для організму, навіть якщо говорити годинами. Сучасні моделі набагато слабші, а базових станцій в рази більше, тому і сигнал не надто потужний і ніяк не впливає на людину.

Варто розуміти, що високі частоти зараз кругом. Вони просто майже у кожному приладі. Той самий WI-Fi, мікрохвильовка, телевізори, ноутбуки і т.д. Все це випромінення. Частоти не видно просто так неозброєним оком, тому ніхто і не задумується над цим. Для тих, хто ще до цього часу боїться говорити довго по телефону через шкоду організму, продаються різні гарнітури. В такому випадку ви зможете відкласти телефон в бік і говорити собі скільки завгодно.

Якщо ви помічаєте головну біль і зараз під час або після розмови, то проблема може бути просто в перевантаженні інформацією, або ж в поганому звучанні динаміка. Причини можуть бути різні, але навряд чи це через високі частоти.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названо найбільш вразливі місця банківських додатків

Сьогодні в нас насичений день на матеріал, який стосується банківської сфери. Раніше ми підготували статтю, де висвітлювали тему із...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -