Home Новини сучасних технологій Чи справді необхідно використовувати нічний режим на смартфоні

Чи справді необхідно використовувати нічний режим на смартфоні

0

Останнє десятиліття в світі відбувся масовий технічний бум і зараз зустріти розумні ґаджети вже не складе ніякої проблеми. Практично всі користуються смартфонами, розумними годинниками, планшетами, ноутбуками, ПК і тому подібними розумними пристроями. Цілком логічно, що чим більше часу ми проводимо з своїми пристроями, тим більше починаємо турбуватися за свій сон, якість зору, та й за своє здоров’я в цілому. Багато виробників розумних пристроїв турбуються (можна сказати, що умовно) за своїх потенційних клієнтів, і пропонують нові функції смартфонів та інших ґаджетів, які покликані зробити користування ними безпечнішими і, бажано, тривалішими. Зараз же поговоримо про функцію захисту на смартфонах, а саме чи справді необхідно використовувати нічний режим на смартфоні.

Перед тим як перейти до нічного режиму на смартфонах, нагадаємо, що науковці вже досить давно довели, що при тривалому використанні пристроїв із екранами, можуть виникнути проблеми із сном, а саме погіршиться його якість і навіть може виникнути безсоння. Причиною цього стає синє світло, яке випромінюють смартфони та інші пристрої із дисплеями. Відповідно до таких заяв науковців, виробники почали додавати в смартфони “Нічний” режим, або в декого він може називатися “Фільтр синього кольору”.

Суь цього режиму полягає в максимальній заміні синього кольору на більш теплі кольори, що позитивно відобразиться на ваших очах і не буде робити на них велике навантаження. Також теплі кольори не будуть негативно впливати на ваш циркадний ритм, а значить якість сну не постраждає.

Так чи варто використовувати такий режим на смартфоні? Дам пораду засновану на особистому досвіді. Враховуючи те, чим я займаюся, необхідно перебувати за екраном монітора практично більшу частину дня, також додаємо сюди ще й активне користування смартфоном, то кожного вечора з'являється відчуття втоми очей та інколи невеликі головні болі, а це негативно відображалося на робочому процесі. Така проблема була актуальна протягом декількох місяців, але кілька рішень виправили цю проблему. Найпершим рішенням була покупка більш сучасного монітора із захистом для очей та додаткового зниження його яскравості до комфортної. Наступним кроком стала покупка захисних окулярів для роботи за монітором, смартфонами та планшетами (з дешевших для експерименту). Останнім кроком стало ввімкнення Нічного Режиму на смартфоні.

На результат не прийшлося довго очікувати, оскільки після декількох днів використання пристроїв з таким режимом, проблема з головним болем, втомою очей та проблемами із сном зникли самі собою. В даному випадку, комплекс цих рішень допоміг і Нічний режим був одним із них. Тому якщо є можливість, то вмикайте його і користуйтесь смартфоном на радість.

Також нещодавно було названо 5 причин, чому смартфони Apple iPhone найкращі.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version