Home Новини сучасних технологій Чи справді потрібно очищати історію викликів і SMS в смартфоні

Чи справді потрібно очищати історію викликів і SMS в смартфоні

0

Досить часто, в мережі можна зустріти інформацію про те, що в смартфоні необхідно очищати як смс, так і історію викликів. Аргументів на цю тему досить багато, але в більшості випадків вони спірні. Якби мова йшла про кнопкові телефони, обсяг внутрішньої пам’яті яких був обмежений, то так, видаляти смс та очищати історію викликів було б справді необхідно, оскільки при активному користуванні ним, пам’ять вичерпалася б досить швидко. Як щодо смартфонів, чи справді потрібно очищати історію викликів і SMS в смартфоні? Спробуємо з цим розібратися.

Вхідні та вихідні дзвінки

Як ми писали вище, в старих кнопкових телефонах була обмежена внутрішня пам'ять і при активному користуванні телефоном, журнал дзвінків швидко заповнювався, чим вповільнював роботу телефона. Зараз же, журнал дзвінків ніяк не впливає на роботу смартфона, тому очищати його (журнал дзвінків) нема потреби. Єдина причина, через яку можна це робити, суто привести в порядок смартфон.

SMS

Якщо говорити про заощадження пам'яті смартфона, то видалення SMS таке ж "раціональне", як і очищення журналу дзвінків. На швидкість роботи смартфона воно також ніяким чином не впливає. З іншої сторони, є декілька випадків, коли все ж варто видаляти SMS із свого смартфона і нижче назвемо саме такі:

  1. SMS із паролями і логінами

В даному випадку не йде мова про повідомлення із короткими кодами для авторизації в мобільному банку або ж на інших сервісах. В першу чергу, мова йде про ті смс, які приходять від сервісів, де ви реєструєтеся і де повідомляється ваш логін та пароль для доступу.

Якщо таке повідомлення вам прийшло, то краще переписати собі ці дані, а повідомлення видалити.

  1. SMS з інформацією про вас та вашу родину

Під дану категорію повідомлень потрапляють ті, в яких йдеться про склад вашої сім'ї, особисті дані (конфіденційні) членів сім'ї та ваші, адреси проживання і тому подібне.

  1. SMS із посиланнями

В даному випадку це стосується тих повідомлень, які були отримані від невідомих абонентів і в яких є активне посилання на невідомий сайт. Переходити на такі посилання не варто і краще видалити таке SMS, щоб хтось із вашої сім'ї випадково не перейшов по цьому посиланню.

Як бачите, серйозних причин для видалення SMS із смартфона та очищення історії дзвінків нема. Всі вони несуть профілактичний характер і запобігають можливому викраденню вашого смартфона і розповсюдження конфіденційної інформації в майбутньому.

Також нещодавно стало відомо, чому банки відмовляються від сповіщень за допомогою SMS.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version