Home Новини сучасних технологій Названо функції клавіатури на смартфоні, про які багато хто не знає

Названо функції клавіатури на смартфоні, про які багато хто не знає

0

Зараз майже всі користуються смартфонами і використовують їх не тільки для дзвінків, але і для месенджерів, соціальних мереж та сайтів знайомств. Щоб легко та зручно користуватися цими сервісами, необхідно вміло користуватися клавіатурою на смартфоні, щоб швидко та легко відправляти текстові повідомлення. В цьому нам допоможуть різноманітні функцій клавіатури, які суттєво пришвидшують процес набору тексту. Якщо ви не відноситеся до просунутих користувачів смартфонів, то даний матеріал саме для вас, оскільки зараз буде названо функції клавіатури на смартфоні, про які багато хто не знає.

Показувати верхній ряд цифр

Досить корисна функція, оскільки при частому використанні цифр, не зручно звертатися до додаткової клавіатури, та й для чого, якщо можна показувати верхній ряд цифр.

Для цього нам необхідно натиснути на шестерню на клавіатурі, далі вибрати "Налаштування" та натиснути на повзунок поряд з рядком "Ряд цифр".

Перекладач

Також корисна функція клавіатури, яка найбільше потрібна саме тим користувачам, яким часто приходиться отримувати текстові повідомлення не на українській (або російській) мові. Щоб перекладати текст було максимально зручно, необхідно просто скористатися вбудованим інструментом від Google - Перекладач.

Для цього необхідно його активувати в клавіатурі натиснувши на позначку трьох крапок і вибравши режим "Переклад".

Наголос у слові

Навіть можливий варіант, що вам стане в нагоді наголос в слові, особливо в тих випадках, коли одне слово може мати два різні значення. Для цього, при введенні такого слова, коли дойдете до букви, на яку буде падати наголос, необхідно натиснути на неї та утримувати до тих пір, поки не з'явиться такий же варіант букви, тільки вже з наголосом.

Буфер обміну

Буфер обміну неймовірно корисна функція не тільки в смартфонах, але й на ПК, оскільки за допомогою нього, нема потреби вводити деякі дані по декілька разів.

Якщо в отриманому або відправленому повідомленні є інформація, яку ви раніше копіювали і хочете поділитися нею з іншими, то варто перейти в буфер обміну, де знаходяться всі нещодавні фрагменти, які ви копіювали.

Буфер обміну доступний на клавіатурі і має вигляд планшету. Перейшовши, копіюєте необхідне речення і додаєте його в повідомлення, яке збираєтеся відправити.

Швидко ставимо крапку

Ще одна корисна функція клавіатури, за допомогою якої зникає потреба в пошуку крапки на екрані смартфона. Для того, щоб швидко поставити крапку в кінці речення, необхідно два рази натиснути на Пробіл і крапка зразу з'явиться в кінці речення.

Цифрова розкладка, як в старих-добрих телефонах

Фактично, мова йде про цифрову панель великих розмірів, як та, яка використовувалася в старих телефонах. Така цифрова панель досить зручна, особливо тоді, коли приходиться часто вводити цифри.

Щоб активувати таку розкладку, вам необхідно натиснути на позначку меню з цифрами і внизу клавіатури вибрати позначку з чотирма цифрами (біля пробілу).

Безперервне введення тексту

Також корисна функція клавіатури, яка дозволяє пришвидшити процес введення тексту, оскільки зникає необхідність в наборі кожної букви окремо. Для цього вам необхідно натиснути на першу букву слова і вести пальцем до наступної букви до тих пір, поки необхідне вам слово не з'явиться на екрані.

Дроби

Якщо мова вже йшла про цифрові клавіатури, то варто розповісти, як вводити дроби. Для цього вам прийдеться натиснути та утримувати цифру, яка буде в чисельнику і очікувати, поки перед вами з'являться варіанти знаменника.

Ми назвали тільки ті функції клавіатури, які стануть в нагоді більшості користувачів смартфонів. Варто зауважити, що деякі функції клавіатури можуть не працювати в деяких смартфонах. В такому випадку, краще шукати функції клавіатури в конкретних моделях смартфонів і під управлінням конкретної ОС Android.

Також нещодавно було названо 2 неочевидні функції Wi-Fi у смартфонах, про які мало хто знає.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version