Home Новини сучасних технологій Чи справді така корисна функція захисту зору на смартфонах?

Чи справді така корисна функція захисту зору на смартфонах?

0
Чи справді така корисна функція захисту зору на смартфонах?

Вся робота та багато розваг людей пов’язані із смартфонами. Є ті, які проводять перед екраном по пів дня. Згодом виникає питання, а як телефон впливає на організм людини? В першу чергу страждають очі, так вважають користувачі. Виробники пристроїв не довго думали та створили функцію захисту зору. Вона існує практично на кожному телефоні, але чи дійсно вона якось знижує навантаження на очі чи все це просто реклама?

Цікаво: Відомо, як ефективно очищати пам’ять на смартфонах Android

Функція захисту зору в різних виробників називається по різному. Існують такі назви: захист зору, нічний режим, захист очей, режим читання, фільтр синього кольору. Після увімкнення режиму екран на смартфоні стає з жовтим освітленням, що повинно допомогти зменшити нагрузку на очі та створити умови, щоб людині було легше заснути після проведеного в смартфоні часу. Бо вважається, що той синій колір, який є під час звичайного освітлення екрану, погано впливає на вироблення гормону сну. Кожен виробник радить цю функцію для різних потреб (по назві зрозуміло). Одні вважають, що так зручно читати, інші що зір не зіпсується.

Як вмикати нічний режим? Зазвичай режим захисту очей вмикається в налаштуваннях смартфона, в розділі "Екран". Там ви знайдете "Режим читання". Саме біля цього розділу треба увімкнути повзунок і активується режим. Можна відредагувати насиченість та відтінок кольору. Якщо користувач увімкнув цю функцію перший раз в житті, вона може здатись трохи не зручною, а жовтий відтінок взагалі не гарним, але вже за пару хвилин різниця стає не відчутна.

Тепер повертаємось до найактуальнішого питання - чи дійсно має якусь користь режим захисту очей? Як пояснюють виробники, за допомогою жовтого освітлення екрану, який вмикає ця функція, знижується випромінювання синього кольору. Дехто ж навіть цей параметр називає "Фільтр синього кольору". Це ніби саме по собі говорить, що синій погано впливає на організм, чуть не так само як ультрафіолет. Люди на цю інформацію ведуться навіть не задумуючись чи це правда. Офтальмологи вважають, що це синє світло, яке йде з екранів смартфонів ніяк не впливає на зір, адже при хмарній погоді людина стільки ж його отримає від сонця за години, скільки за більш ніж сутки від смартфона.

Варто знати: Секретний розділ у смартфоні. Що це і для чого потрібен?

Для чого тоді виробники телефонів створили режим захисту зору? Це ще один маркетинговий хід і спосіб себе рекламувати. Якщо людина увімкне цей режим і хоча б декілька днів ним покористується, то перемкнувши на звичайний просто не зможе дивитись на екран. Він буде здаватись таким яскравим, що аж очі будуть боліти. Те ж саме з окулярами для комп'ютерів. Їх радять щоб захистити зір, а насправді намагаються людям нав'язати ще один платний аксесуар.

Який висновок можна зробити? Режим захисту зору ніщо інше, як маркетинговий хід та спосіб зацікавити ще більше клієнтів. Не варто зважати на це і думати, що режим захисту якось вбереже ваш зір. Смартфон сам по собі не більше на нього впливає.

Цікаво: Відомо, чому після перезавантаження смартфона, він починає гальмувати

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version