Home Новини сучасних технологій Гігабітний інтернет. Для чого потрібен та кому?

Гігабітний інтернет. Для чого потрібен та кому?

0
Гігабітний інтернет. Для чого потрібен та кому?

Швидкість – це те, чим намагався похвалитись кожен провайдер. Якщо раніше швидкість в 100 Мбіт/с вважалась дуже великою, то зараз такого показника може вистачити не на всі задачі. Тому провайдери вирішили змінити ситуацію і вже надавати людям швидкість від 200 до 1000 Мбіт/с, тобто до 1 Гбіт. Розповідаємо далі, в яких випадках дійсно потрібен такий інтернет, а коли це буде пустою витратою коштів.

Цікаво: Відомо, для чого розробляють все швидший і швидший інтернет

Велика родина. Це перший випадок, коли треба швидкісний інтернет. Швидкість ділиться на всі пристрої, які підключені. Уявіть, коли їх декілька і кожен намагається подивитись контент в високій якості. Якщо буде не швидкий інтернет, то ніхто цього зробити не зможе.

Розумний будинок. Така система повинна використовувати Wi-Fi, а щоб передавати точно дані в реальному часі, варто забезпечити високу швидкість. Наприклад, для того щоб відео з камер транслювалось на смартфон в гарній якості.

Робота. Якщо ви працюєте з відео або ведете стріми, переглядаєте різні матчі і т.д., в такому випадку треба, щоб був швидкий інтернет. Хоча б тому, що великі файли можуть загружатись цілу вічність, а зі швидкістю 1 Гбіт/с це все можна зробити за декілька хвилин. Якщо ви знаєте, що маєте справу із тяжкими програмами, або великим за обсягом контентом, підключайте швидкий інтернет.

Варто знати: Наскільки швидкий Інтернет-сервіс Ілона Маска Starlink?

Любителі онлайн кіно. Зараз доступна якість на телевізорах 4К, а як буде 8К то вже всі будуть потребувати швидшого інтернету. В іншому випадку просто не можливо буде подивитись контент в найвищій якості. Ну і не варто забувати, що самі сайти та сторінки в інтернеті з кожним роком все більше потребують швидкості для завантаження. Раніше про такі показники, як 1 Гбіт/с навіть мова не йшла, а зовсім скоро це стане необхідністю в кожному домі.

Варто розуміти, що швидкість з кожним роком буде все більшою і більшою, провайдери постійно розвиваються і винаходять нові технології. Навіть взяти до прикладу стандарти Wi-Fi. Wi-Fi 6 може розганятись до 11 Гбіт/с при ідеальних умовах, а наступна його 7 версія буде вже мати швидкість до 30 Гбіт/с, яка очікується в 2024 році. Тому скоро швидкість 1 Гбіт/с не буде чимось дивним.

Тому на питання чи варто підключати такий швидкий інтернет немає однозначної відповіді. Кому потрібно, той підключає. Хто поки обходиться повільнішим - не підключає. Все залежить тільки від потреб і більш нічого.

Цікаво: Чому так складно уявити своє життя без інтернету в 2022 році

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version